Vidste du om AaB og Hobro...

15. oktober 2014 kl. 13:15

- at fredag aftens duel er første Superligakamp mellem AaB og Hobro I.K. Heller ikke på øvrige niveauer i Danmarksturneringen har klubbernes bedste hold mødtes, hvorimod det er blevet til et opgør i DBU Pokalen, 29. oktober 2009, hvor Hobro I.K. (dengang i tredjebedste række) vandt 2-1 over AaB. Kasper Bøgelund scorede for AaB.

Helenius_FCM- at opgøret mellem AaB og Hobro I.K. bliver det første nordjyske opgør i den bedste række i 37 år. Dengang, i 1977, var modstanderen Frederikshavn fI, og forinden havde det eneste nordjyske opgør i den bedste række været mod IK Chang under 2. Verdenskrig.

- at hvis AaB ikke scorer mindst tre mål, vil det være AaB’s målfattigste sæsonåbning målt efter en tredjedel af sæsonen. Ingen scoringer vil være ensbetydende med, at AaB for første Superligasæson ikke har fået scoret et tocifret antal mål efter sæsonens 11 første kampe.

- at hvis AaB og målmand Nicolai Larsen kan holde Hobro I.K. fra at score, vil det være Superligakamp nr. 30 (ud af 108), at Nicolai Larsen præsterer et clean sheet. Det svarer til godt 28 pct. af hans spillede kampe.

- at AaB til sæsonens første ti Superligakampe har anvendt ikke færre end 24 forskellige spillere; flest af alle 12 Superligaklubber. Hobro I.K. har til sammenligning anvendt 21 spillere, hvilket svarer til en delt fjerdeplads.

- at Hobro I.K. scorede kampens første mål i sæsonens første fem kampe (4V-0U-1T), men har ikke i de seneste fire kampe formået at score først (0V-3U-1T).

- at Superligaens øjeblikkelige delte topscorer, Mads Hvilsom fra Hobro I.K., to gange tidligere har spillet mod AaB i Superligaen, og at det i ingen af kampene lykkedes ham at score.

- at hvis kampen ender uden scoring, vil det være Superligakamp nr. 300, der ender 0-0. Uafgjort uden scoringer er nr. fem på listen over hyppigste resultater i Superligaen, kun overgået af 1-1, 2-1, 1-0 og 2-0.

- at AaB senest var i aktion på datoen 17. oktober, da det i 2004 blev 2-2 på udebane mod AGF.

- at dommer Kenn Hansen fredag aften dømmer sin Superligakamp nr. 96 og den 17. med deltagelse af AaB (7V-2U-7T). Derimod bliver det første gang, at han skal dømme Hobro I.K. i Superligaen.

- at Nicolai Larsen fredag aften kan spille sin officielle kamp nummer 125 for AaB.

(Statistisk kilde: danskfodbold.com og aabsport.dk).

'