AaB nedkæmpet i Slagelse

5. august 2013 kl. 20:57

Dermed kom AaB efter to sejre ned på jorden igen, efter en match hvor alt for meget med AaB-øjne foregik på FC Vestsjællands præmisser.

Sort_udebane2AaB startede med samme opstilling som for en uge siden i Esbjerg, og fra første fløjt så man en åben og optimistisk indledning fra begge mandskaber.

FC Vestsjælland lykkedes ofte med at presse højt på banen og havde også kampens første afslutning, da Rasmus Festersen i det fjerde minut testede AaB-keeper Nicolai Larsen.

Bare minuttet senere opstod imidlertid en stor chance til AaB, da Kasper Kusk frispillede en energisk Rolf Toft, som desværre var uheldig at træde i bolden, så tilbuddet i højre side af straffesparksfeltet forsvandt.

Efter syv minutter havde værternes Thiago Pinto Borges en udmærket skudmulighed fra kanten af feltet, men FCV-spilleren kiksede sin afslutning, som dog fremskaffede et hjørnespark, som prompte blev udnyttet, da Jean-Claude Bozga steg til vejrs og headede kuglen utageligt op i målhjørnet.

I de efterfølgende minutter ledte AaB efter sit spil mod det aggressive hjemmehold, som formåede at fremprovokere en række unødvendige boldtab fra AaB’s side.

En opspilsfejl fra AaB etablerede i det 13. minut en lynhurtig omstilling til FC Vestsjælland, men Thiago Pinto Borges sendte sit forsøg over mål.

To minutter senere havde Kasper Kusk en giftig afslutning tæt forbi roden af den ene opstander, og momentvis demonstrerede AaB, at formåede man at spille sig forbi det første pres, så var der masser af plads at boltre sig på.

Værterne var dog til stadighed farlige i kontrafasen, og Henrik Dalsgaard fik midtvejs i halvlegen i sidste øjeblik tacklet Rasmus Festersens skudforsøg.

Få øjeblikke senere burde AaB imidlertid have udlignet, da Rolf Toft tacklede sig igennem til sin anden store mulighed, men alene med FCV-målmand Thomas Mikkelsen blev afslutningen alt for hektisk, hvorfor læderet passerede forbi det fjerneste målhjørne.

I den modsatte ende sendte en synlig Rasmus Festersen et drøn over tværribben, mens AaB’s Henrik Dalsgaard fire minutter efter var endnu tættere på, da hans langskudshug med besvær blev afvist af Thomas Mikkelsen.

AaB havde i denne fase en spillemæssig fin periode, mens det mod halvlegens slutning blev noget mere rodet fra begge hold.

Hovedparten af anden halvleg blev med markant spillemæssigt overtag til AaB, men oftest manglede den nødvendige kvalitet i pasningsspillet.

Anden halvlegs første farlige situation opstod efter en kvik AaB-omstilling, men Nicolaj Thomsens tværpasning blev for upræcis.

Om end usammenhængende så pressede AaB på, men det var værterne, der i det 56. minut var tæt på at øge føringen, da Henrik Madsen efter en nydelig brysttæmning sendte sin afslutning forbi det fjerneste målhjørne.

Fra lægterne oplevede AaB den sædvanlige fornemme opbakning fra de tilrejsende supportere, og Kasper Kusk havde i det 63. minut på ny held med at finde Rolf Toft, hvis skudmulighed denne gang gik lige på Thomas Mikkelsen.

Efter 67 minutter headede Dennis Sørensen en pæn chance lige på Nicolai Larsen, men bare minuttet senere havde samme spiller større held, da han upresset og på smuk vis headede et indlæg fra højre i netmaskerne.

Straks reagerede cheftræner Kent Nielsen med en dobbeltudskiftning og heriblandt debut til Anders K. Jacobsen, som gjorde et godkendt indhop, men måske var for uselvisk, da han i det 72. minut afleverede på tværs til Nicolaj Thomsen i stedet for fra en fordelagtig position at afslutte selv.

I slutminutterne havde både Jeppe Curth, Nicolaj Thomsen, Rasmus Würtz og Kasper Risgård nærgående forsøg over for den heroisk fightende FCV-defensiv, men først i dommerens tillægstid kom reduceringen, da Oliver Lund scorede i eget net.

Imidlertid lød slutfløjtet umiddelbart efter, hvorfor AaB skuffende måtte forlade Slagelse Stadion tomhændede.

Næste opgave for AaB er hjemmekampen på Nordjyske Arena på søndag mod OB. Køb i forsalg din billet til det spændende opgør her.

Matchfacts – Superligaen, 3. spillerunde
FC Vestsjælland-AaB  2-1 (1-0)
8. min 1-0 Jean-Claude Bozga, 68. min 2-0 Dennis Sørensen, 90. min 2-1 selvmål Oliver Lund.
Advarsel FC Vestsjælland: Thiago Pinto Borges (61).
Advarsler AaB: Rasmus Thelander (71), Jeppe Curth (87).
4.688 tilskuere på Slagelse Stadion.

FC Vestsjælland (4-4-2): Thomas Mikkelsen, Oliver Lund, Lasse Nielsen, Jean-Claude Bozga (90: Sladan Peric), Michael Lumb, Søren Berg (68: Jan Kristiansen), Henrik Madsen, Morten Bertolt, Rasmus Festersen, Dennis Sørensen, Thiago Pinto Borges (90: Marc Dal Hende).

AaB (4-4-2): Nicolai Larsen, Henrik Dalsgaard, Rasmus Thelander, Lasse Nielsen, Jakob Ahlmann, Kasper Kusk, Thomas Augustinussen (82: Rasmus Würtz), Kasper Risgård, Nicolaj Thomsen, Søren Frederiksen (69: Jeppe Curth), Rolf Toft (69: Anders K. Jacobsen).

Dommer: Kenn Hansen.