Vidste du om pokalkvartfinalen...

4. marts 2015 kl. 11:59

- at klubberne så sent som mandag aften mødtes på samme bane i Alka Superligaen, hvor AaB sejrede 3-1 efter scoringer af Anders K. Jacobsen, Frederik Børsting og Thomas Enevoldsen.

Esbjerg8- at AaB ikke har tabt ved sine seneste tre besøg på Blue Water Arena (2V-1U-0T).

- at AaB er forsvarende pokalmestre efter finalesejren på 4-2 mod FC København 15. maj 2014.

- at det er to af DBU Pokalens mest erfarne klubber, der mødes i kvartfinalen torsdag aften. Således har AaB og Esbjerg tilsammen spillet 20 pokalfinaler og samlet spillet flere end 350 kampe i DBU Pokalen.

- at AaB og Esbjerg har mødtes seks gange tidligere i DBU Pokalen med fire sejre til AaB og to sejre til Esbjerg. Det er dog AaB, der har revanche til gode, da de to sejre til Esbjerg er faldet i de to seneste kampe, senest i november 2012 efter straffesparkskonkurrence.

- at AaB med en sejr over Esbjerg kan tage endnu et skridt mod at blive den syvende klub til at vinde DBU Pokalen to år i træk. Seneste klub til at præstere dette var FC Nordsjælland i 2009/2010-2010/2011.

- at torsdage aftens dommer Jakob Kehlet tidligere kun har dømt en officiel kamp mellem AaB og Esbjerg, Alka Superligakampen 19. april 2010. Dengang endte kampen helt uden scoringer, og Jakob Kehlet gjorde sig kun bemærket ved at uddele en enkelt advarsel.

- at AaB to gange tidligere har spillet en officiel DM- eller pokalkamp på datoen 5. marts. Begge kampe endte uafgjort, men den ene af kampene var en pokalkamp mod OB, hvor AaB endte med at vinde efter straffesparkskonkurrence.

- at Esbjerg i ottendedelsfinalen besejrede FC Midtjylland med 3-0.

(Statistisk kilde: danskfodbold.com og aabsport.dk).

'