AaB smed semifinaleplads på gulvet

5. marts 2015 kl. 22:23

Således et ærgerligt og også umiddelbart unødvendigt pokalexit for AaB, der nu i stedet kan indlede jagten på Randers FC’s tredjeplads i Alka Superligaen.

Sort udebane generelt 2I forhold til opgøret i netop Alka Superligaen på samme bane i mandags havde AaB fire ændringer i startformationen, hvor Thomas Augustinussen, Andreas Blomqvist, Thomas Enevoldsen og Nicklas Helenius afløste Rasmus Würtz, Kasper Risgård, Rasmus Jönsson og Anders K. Jacobsen.

Kampens første skudmulighed tilfaldt i det tredje minut Esbjergs Robin Söder, hvis afslutning gik et godt stykke forbi AaB’s målramme, og selvom startminutterne havde hjemmeholdet som det mest boldbesiddende mandskab, så var der generelt tale om en kontrolleret indledning fra begge mandskaber.

AaB truede første gang, da den i første halvleg fint spillende debutant Andreas Blomqvist med en smart pasning fandt Jakob Blåbjerg, men desværre havde den efterfølgende tværaflevering tæt under mål ikke adresse hos en AaB-spiller.

I fortsættelsen var der sporadiske skudforsøg i begge ender fra henholdsvis Kevin Mensah og Nicklas Helenius, og som halvlegen skred frem begyndte AaB’s kombinationer bedre at flyde.

Føringsmålet kom otte minutter før pausen, hvor anfører Thomas Augustinussen sendte Henrik Dalsgaard af sted i højre side, hvorfra en præcis aflevering blev sendt skråt bagud til Nicklas Helenius, der eksekverede sikkert til 1-0.

Og bare fire minutter senere blev føringen også fordoblet, da en skarp AaB-omstilling endte med et nyt oplæg fra Henrik Dalsgaard til Nicklas Helenius, hvis knaldhårde skudforsøg blev styret over mållinjen af Thomas Enevoldsen.

Tre minutter inde i anden halvleg viste Nicklas Helenius og Thomas Enevoldsen igen farlighed, da førstenævnte med en god aflevering frispillede sidstnævnte, hvis afslutning fra en lidt spids vinkel havnede i sidenettet.

Gæsterne syntes at cruise i overbevisende stil, indtil et kontrastød hvor AaB endda var i stort overtal, blev braget ind fra distancen af Emil Lyng til en reducering til 2-1.

Efter nogle minutter med en del boldtab fik AaB efter knap en times spil igen sat et kvikt angreb sammen, og denne gang var det Thomas Enevoldsen, hvis indlæg fra venstre ved den modsatte stolpe blev hamret mod mål i to forsøg af Nicklas Helenius, men henholdsvis målmand Martin Dubravka og en Esbjerg-forsvarer kom i vejen for den gode mulighed.

Få øjeblikke senere var det til gengæld værternes Robin Söder, der pludselig stod helt fri i straffesparksfeltet, men en svag flad afslutning voldte ikke AaB-keeper Nicolai Larsen problemer.

Til gengæld var Nicolai Larsen kommet noget på mellemhånd, da Robin Söder i det 65. minut headede på overliggeren, og den på dette tidspunkt ikke uventede udligning kom i stedet tre minutter senere, da Nicolai Larsens redning af et skudforsøg fra Robin Söder havnede hos Kevin Mensah, der kunne skubbe læderet over stregen fra tæt hold.

AaB virkede nu famlende, og der skulle blot gå yderligere fire minutter, før Kevin Mensah igen passerede Nicolai Larsen – denne gang fra distancen.

Casper Nielsen sendte et nyt nærgående forsøg over mål for hjemmeholdet, og da AaB i slutfasen satsede alt på at fremtvinge forlænget spilletid, cementerede indskiftede Lasse Rise i stedet med et hovedstød esbjergensernes forbløffende comeback.

Næste opgave for AaB er søndag aftens vigtige hjemmekamp i Alka Superligaen, hvor Randers FC gæster Nordjyske Arena. Ved fremmøde donerer du sammen med AaB 1 kr. til Hele Nordjyllands Håndsrækning, der i foråret 2015 går til Headspace Aalborg. Køb i forsalg din billet her.

Matchfacts – DBU Pokalen, kvartfinale
Esbjerg-AaB  4-2 (0-2)
37. min 0-1 Nicklas Helenius, 41. min 0-2 Thomas Enevoldsen, 51. min 1-2 Emil Lyng, 68. min 2-2 Kevin Mensah, 72. min 3-2 Kevin Mensah, 88. min 4-2 Lasse Rise.
Advarsler Esbjerg: Casper Nielsen (38), Jonas Knudsen (85).
Advarsel: AaB: Andreas Bruhn (46).
3.276 tilskuere på Blue Water Arena.

Esbjerg (4-4-2): Martin Dubravka, Daniel Stenderup, Michael Almebäck, Michael Jakobsen, Jonas Knudsen, Emil Lyng (77: Jeppe Andersen), Erik Friberg (62: Hans Henrik Andreasen), Casper Nielsen, Kevin Mensah, Robin Söder, Daniel Larsson (69: Lasse Rise).

AaB (4-4-2): Nicolai Larsen, Henrik Dalsgaard, Kenneth Emil Petersen, Kasper Pedersen, Jakob Blåbjerg (81: Rasmus Jönsson), Frederik Børsting (46: Andreas Bruhn), Thomas Augustinussen, Andreas Blomqvist (69: Anders K. Jacobsen), Nicolaj Thomsen, Thomas Enevoldsen, Nicklas Helenius.

Dommer: Jakob Kehlet.