AaB på fjerdepladsen

2. marts 2015 kl. 20:54

Udover flot spil viste AaB også stærk moral, da man umiddelbart før pausen kom bagud, men scoringer af Anders K. Jacobsen, Frederik Børsting og indskiftede Thomas Enevoldsen vendte tingenes tilstand.

AK2I forhold til opgøret i torsdag i UEFA Europa League mod Club Brugge havde AaB fem ændringer i startformationen, hvor Kasper Pedersen, Jakob Blåbjerg, Frederik Børsting, Rasmus Jönsson og Anders K. Jacobsen afløste Rasmus Thelander, Patrick Kristensen, Andreas Bruhn, Thomas Enevoldsen og Nicklas Helenius.

Esbjergenserne indledte med et særdeles højt og aggressivt pres, men efter to-tre nervøse minutter fik AaB hurtigt kontrol over begivenhederne, og første chance tilfaldt også nordjyderne, da Nicolaj Thomsen i det sjette minut fandt Rasmus Jönsson, der efter et godt træk fik afsluttet, men uheldigvis ramte bolden en Esbjerg-forsvarer på kroppen.

Få øjeblikke senere vristede Anders K. Jacobsen sig fri af værternes forsvarsspillere, men noget uforståeligt valgte dommer Benjamin Svedborg at fløjte for frispark mod AaB-angriberen.

Frederik Børsting1Efter en længere begivenhedsfattig periode kom efter 17 minutter første tilbud til værterne, da Lasse Rise afsluttede på en nedfaldsbold, som dog ikke gav AaB-keeper Nicolai Larsen problemer.

Minuttet senere tilspillede sig AaB sig en ny gylden mulighed, da Nicolaj Thomsen afleverede nydeligt til Anders K. Jacobsen, men fra tæt hold trak Esbjerg-målmand Martin Dubravka desværre det længste strå med en fin redning.

Senere havde Jonas Knudsen og Lasse Rise sporadiske forsøg for hjemmeholdet, inden Rasmus Jönsson med en genial pasning i det 31. minut sendte Frederik Børsting alene igennem, men den store mulighed blev forspildt med en svag afslutning lige på Martin Dubravka.

To minutter senere var det Nicolaj Thomsens tur til at brænde alene med Martin Dubravka, men bedst som man trods alt kunne sidde og lune sig over AaB’s chanceskabende kombinationer, så skete det værst tænkelige et minut før pausen, da Nicolai Larsen fejlbedømte en tilsyneladende ufarlig bold, som Jonas Knudsen i næste sekvens skubbede i et tomt mål.

Ene mod ZagrebSåledes er ærgerlig afslutning på en spillemæssig godkendt første halvleg, men AaB åbnede dominerede ufortrødent fra anden halvlegs begyndelse.

Dog var det Esbjerg, som i det 51. minut skabte den første farlige situation, da Lasse Rise forsøgte sig med et fladt hårdt spark, som Nicolai Larsen fik viftet til hjørnespark.

To minutter senere kom så den meget fortjente udligning, da Anders K. Jacobsen på fremragende vis fra en position uden for straffesparksfeltet hamrede læderet utageligt op i det nærmeste målhjørne til 1-1.

AaB havde nu et massivt overtag og producerede overraskende let chancer over for vestjydernes kamikazeagtige forsvarsspil, og føringsmålet kom blot fem minutter efter udligningen, da Frederik Børsting fra distancen med venstrebenet hamrede sin første AaB-træffer i nettet.

Esbjerg kunne imidlertid hurtigt være kommet på omgangshøjde igen, da Lasse Rise fri midt for mål sendte bolden højt over målrammen.

Straks efter serverede Frederik Børsting læderet for Anders K. Jacobsen, der hårdt presset ligeledes sendte sit forsøg over mål, og det gav bange anelser, da AaB det næste kvarters tid gav lidt for mange bolde væk.

Afgørelsen faldt dog ni minutter før tid, hvor Rasmus Würtz sendte Frederik Børsting af sted, og alene med Dubravka afleverede Børsting uselvisk på tværs til Thomas Enevoldsen, der kunne score i et tomt mål.

I slutfasen havde både Andreas Bruhn og Frederik Børsting kæmpe chancer til at udbygge føringen, men det blev ved de 3-1 til AaB.

Allerede om tre dage gæster AaB igen Esbjerg, når det gælder kvartfinalen i DBU Pokalen.

Matchfacts – Superligaen, 19. spillerunde
Esbjerg-AaB  1-3 (1-0)
44. min 1-0 Jonas Knudsen, 53. min 1-1 Anders K. Jacobsen, 58. min 1-2 Frederik Børsting, 81. min 1-3 Thomas Enevoldsen.
Advarsler Esbjerg: Ingen.
Advarsler AaB: Kenneth Emil Petersen (45), Kasper Risgård (45).
5.260 tilskuere på Blue Water Arena.

Esbjerg (4-4-2): Martin Dubravka, Ryan Johnson Laursen, Daniel Stenderup, Michael Jakobsen, Jonas Knudsen, Jeppe Andersen (62: Casper Nielsen), Magnus Lekven, Erik Friberg, Mohammed Fellah (72: Kevin Mensah), Lasse Rise, Daniel Larsson (76: Robin Söder).

AaB (4-4-2): Nicolai Larsen, Henrik Dalsgaard, Kenneth Emil Petersen, Kasper Pedersen, Jakob Blåbjerg, Frederik Børsting, Rasmus Würtz, Kasper Risgård (62: Thomas Augustinussen), Nicolaj Thomsen, Rasmus Jönsson (74: Thomas Enevoldsen), Anders K. Jacobsen (82: Andreas Bruhn).

Dommer: Benjamin Svedborg.