Vidste du om Esbjerg og AaB...

2. november 2016 kl. 13:28

- at det forestående møde er Alka Superligakamp nummer 47 mellem Esbjerg og AaB. Statistikken siger 19 sejre til AaB, 15 uafgjorte og 12 nederlag samt en målscore på 57-46 i AaB’s favør.

EfB09- at de tre seneste Alka Superligakampe mellem Esbjerg og AaB er endt 2-1 til en af klubberne. I to af de tre tilfælde har AaB været den sejrende part, heriblandt i det seneste opgør i august 2016, hvor Kasper Risgård og Thomas Enevoldsen scorede for AaB.

- at AaB er uden nederlag i de seneste fire Alka Superligakampe mod Esbjerg på Blue Water Arena, der er endt med tre sejre og en uafgjort. I alle fire kampe har AaB scoret mindst to mål, men har omvendt ikke formået at holde nullet.

- at AaB senest var på besøg i Esbjerg 19. oktober 2015, hvor Kasper Risgård og Lukas Spalvis sørgede for en 2-1 gevinst til AaB.

- at fra den nuværende trup har udover Kasper Risgård (5 mål) og Thomas Enevoldsen (5) også Oliver Abildgaard (1) og Frederik Børsting (1) tidligere været på måltavlen for AaB i en Alka Superligakamp mod Esbjerg.

- at AaB i tilfælde af nederlag mod Esbjerg vil sætte ny Alka Superliga-klubrekord med fem nederlag i træk på udebane i Alka Superligaen. Der er dog et stykke vej endnu til Alka Superligarekorden, der lyder på ni udekampe i træk med nederlag, senest præsteret af FC Nordsjælland i 2004/2005.

- at AaB ikke har scoret i de to seneste Alka Superliga-udekampe, og at endnu en målløs kamp vil være en tangering af AaB’s Alka Superliga-klubrekord. Tre målløse udekampe i træk i Alka Superligaen har AaB kun præsteret én gang tidligere, og det er knap 25 år siden (november 1991/april 1992).

- at anfører Rasmus Würtz fredag aften som den første spiller kan runde 400 Alka Superligakampe, hvoraf langt størstedelen har været for AaB. Han har dog haft to mindre afstikkere til FC København (18 kampe) og Vejle Boldklub (15 kampe).

- at ud af de 46 tidligere indbyrdes Alka Superligakampe har AaB scoret først i 19 tilfælde, hvilket har resulteret i 13 sejre, fem uafgjorte og et nederlag. Omvendt har Esbjerg scoret kampens første mål i 20 tilfælde, hvilket har givet AaB seks sejre, tre uafgjorte og 11 nederlag.

- at med blot 103 scoringer i de 46 tidligere indbyrdes Alka Superligakampe mellem Esbjerg og AaB scores der gennemsnitligt blot 2,24 mål pr. kamp, hvilket inkluderer hele syv målløse opgør. Dog er det lidt mere underholdende rent målscoringsmæssigt på Blue Water Arena med 58 mål i 23 kampe (gennemsnitligt 2,52 mål pr. kamp).

- at AaB har fået point i 75 procent af Alka Superligakampene med fredag aftens opmand Michael Johansen som dommer, idet de 20 tidligere kampe er endt med otte sejre til AaB, syv uafgjorte samt fem nederlag. AaB’s eneste opgør mod Esbjerg med Michael Johansen som dommer endte i august 2014 uafgjort 1-1 efter en AaB-træffer i Aalborg af Kenneth Emil Petersen.

- at AaB ikke har vundet en divisionskamp på datoen 4. november siden 1962, hvor det i 2. division blev til en sejr på 2-1 på udebane over B 93. Fem af de efterfølgende seks kampe er dog endt uafgjort.

- at AaB står foran sin 25. Alka Superligaudekamp på en fredag. Mønstret fra AaB’s seneste ni Alka Superliga-udekampe er skiftevis vundet eller tabt, hvilket indikerer et nederlag til AaB, såfremt mønstret fortsætter.

(Statistisk kilde: danskfodbold.com og aabsport.dk).

'