Europæisk eventyr slut for denne gang

26. februar 2015 kl. 22:55

I forhold til Alka Superligaopgøret i søndags mod Brøndby I.F. havde AaB fem ændringer i startformationen, hvor Nicolai Larsen, Patrick Kristensen, Andreas Bruhn, Kasper Risgård og Nicolaj Thomsen erstattede Carsten Christensen, Jakob Blåbjerg, Frederik Børsting, Thomas Augustinussen og Rasmus Jönsson.

Brugge_ude07Værterne åbnede med spillemæssig dominans, men det var AaB, der i det sjette minut fik opgørets første chance, hvor Kenneth Emil Petersen desværre fri få meter fra mål kiksede sit forsøg på at flugte Thomas Enevoldsens præcise hjørnesparksbold i netmaskerne.

I de følgende minutter havde AaB flere fine tilløb til muligheder, men optimismen blev slukket, da Victor Vásquez elegant bragte hjemmeholdet i front i det 11. minut.

Kort efter fulgte kæmpe tilbud til både Ruud Vormer og Obbi Oularé, men AaB slap med skrækken.

Herfra fulgte en lang periode, hvor dysten nærmest gik i tomgang, og AaB havde i denne fase endog meget svært ved at ramme hinanden i pasningsspillet.

Efter 29 minutter kom dog en ny mulighed til AaB, da Henrik Dalsgaard fandt Thomas Enevoldsen, der efter et nydeligt træk afsluttede tæt forbi roden af den fjerneste opstander.

Fem minutter senere var det igen tæt på for AaB, da Thomas Enevoldsen efter et nydeligt angreb afleverede til fremstormende Andreas Bruhn, der hårdt presset sendte læderet langt over mål.

Brugge_ude09Herefter fulgte igen nogle forholdvis tamme minutter, og Club Brugge kunne således gå til pause med en samlet føring på 4-1.

Fra anden halvlegs indledning viste AaB igen udmærkede momenter, og Thomas Enevoldsen var nærgående i to omgange – det sidste tilbud efter et godt oplæg fra Nicolaj Thomsen.

Club Brugge truede i det 55. minut for første gang i anden halvleg, men Patrick Kristensen fik presset Obbi Oularé til en upræcis afslutning.

I stedet var AaB igen tæt på efter en time, men Andreas Bruhn helkiksede sin skudmulighed i feltet efter et ellers fint gennemført angreb.

Det manglende effektivitet hos AaB blev imidlertid straffet på et kvikt Brugge-kontrastød efter 64 minutter, hvor Obbi Oularé alene med AaB-målmand Nicolai Larsen kunne øge til 2-0.

Øjeblikket efter sendte indskiftede Anders K. Jacobsen forarbejdet fra Henrik Dalsgaard tæt forbi fjerneste stolpe, men spillemæssigt cruisede belgierne i sikker stil, og Lior Refealov og Ruud Vormer havde begge chancer til at udbygge yderligere, inden Boli Bolingoli-Mbombo fra tæt hold kunne score til 3-0 i det 74. minut.

Et nærgående frispark fra Francisco Silva sneg sig med fem minutter igen akkurat forbi Nicolai Larsens fjerneste stolpe inden et afrettet skud i AaB-feltet blev dirigeret snert over mål.

Derved blev det og dermed er det europæiske eventyr slut for denne gang, men hele 12 Europa Cup-kampe blev det til i denne sæson for de danske mestre og pokalvindere.

Brugge_ude10Næste opgave for AaB er mandag aftens Alka Superligaduel på udebane mod Esbjerg.

Matchfacts – UEFA Europa League, sekstendedelsfinale, 2. kamp
Club Brugge-AaB  3-0 (1-0) – samlet 6-1
11. min 1-0 Victor Vázquez, 64. min 2-0 Obbi Oularé, 74. min 3-0 Boli Bolingoli-Mbombo

Advarsler Club Brugge: Tuur Dierckx (91.)

Advarsler AaB: Kasper Risgård (47), Rasmus Würtz (53), Thomas Augustinussen (83.)
11.804 tilskuere på Jan Breydel Stadium.

Club Brugge (3-4-3): Matthew Ryan, Davy De Fauw, Oscar Duarte, Brandon Mechele, Thomas Meunier (78: Laurens De Bock), Timmy Simons, Ruud Vormer, Boli Bolingoli-Mbombo, Victor Vázquez (75: Francisco Silva), Obbi Oularé (75: Tuur Dierckx), Lior Refaelov.

AaB (4-4-2): Nicolai Larsen, Henrik Dalsgaard (70: Mathias Thrane), Kenneth Emil Petersen, Rasmus Thelander, Patrick Kristensen, Andreas Bruhn, Rasmus Würtz (58: Thomas Augustinussen), Kasper Risgård, Nicolaj Thomsen, Thomas Enevoldsen (63: Anders K. Jacobsen), Nicklas Helenius.

Dommer: Tasos Sidiropoulos (Grækenland).