AaB videre i Europa trods nederlag i Portugal

11. december 2014 kl. 23:03

I forhold til lørdagens Superligakamp mod OB havde AaB fire ændringer i startformationen, hvor Kenneth Emil Petersen, Rasmus Thelander, Kasper Risgård og Nicklas Helenius erstattede Kasper Pedersen, Jakob Blåbjerg, Frederik Børsting og Anders K. Jacobsen.

RioAve09Opgøret blev indledt nervøst, og især AaB så tyngede ud af kampens betydning.

Første mulighed opstod således ikke uventet til værterne, da Emmanuel Boateng i det syvende minut blev spillet blank i starffesparksfeltet, men AaB-keeper Nicolai Larsen leverede en god redning på det store tilbud.

Nøjagtigt som i udekampen i september mod Steaua Bukarest måtte Donny Gorter tidligt lade sig udskifte med en skade, men AaB’s første mulighed kom alligevel i det 12. minut, hvor Thomas Enevoldsen headede Henrik Dalsgaards præcise indlæg lige på Rio Ave-målmand Cássio.

Fire minutter senere kom der inden for få sekunder store chancer i begge ender af banen, da værternes Lionn først afsluttede på stolpen efter hjørnespark, hvorefter Andreas Bruhn et lynhurtigt kontrastød frispillede Thomas Enevoldsen, hvis afslutning også passerede Cássio, men en forsvarer fik reddet på selve mållinien.

Øjeblikket efter var Nicolaj Thomsen tæt på at slippe fri, og selvom der stadig blev lavet for mange opspilsfejl, så fornemmede man, at dysten var ved at åbne sig op for AaB.

Kenneth Emil Petersen havde midtvejs i halvlegen et nærgående hovedstød efter hjørnespark, og egentlig var der masser af plads at boltre sig på offensivt for AaB.

RioAve08I en livlig og til tider alt for stresset første halvleg fra AaB’s side kom næste chance til Rio Ave FC, men heldigvis fik Renan Bressan efter 33 minutter ikke ordentligt ramt på sin hovedstødsmulighed midt for mål.

I fortsættelsen så man stadig for mange fejl, og hjemmeholdet fik i første halvlegs tillægstid foræret en kæmpe chance, da et indlæg fik lov til at passere til Emmanuel Boateng, men fra tæt hold fik Nicolai Larsen igen reddet situationen.

Således kunne de danske mestre og pokalvindere ikke være utilfredse med udfaldet af de første 45 minutter, men kampbilledet fortsatte desværre på samme vis i anden halvleg, hvor første chance kom til hjemmeholdet i det 51. minut, men afslutningen fra Ahmed Hassan blev blokeret og gik tæt over målrammen.

Efter lidt tomgang kom næste afslutning efter 57 minutter, da Kasper Risgård fra en lidt spids vinkel sendte læderet i hænderne på Cássio, og i stedet tog værterne velfortjent føringen to minutter senere, hvor Yonathan Del Valle over for et tøvende AaB-forsvar fra en spids vinkel hamrede bolden op i det modsatte målhjørne.

RioAve04Udligningen kunne være kommet fem minutter senere, da Kasper Risgård serverede kuglen for Nicolaj Thomsen, men afslutningen gik fladt forbi fjerneste opstander.

På den glatte bane forsøgte Kasper Risgård sig på ny i det 71. minut, og det samme gjorde Thomas Enevoldsen også uden held øjeblikket efter.

I stedet gjorde Rio Ave det til 2-0, da AaB blev fanget i en omstilling og Yonathan Del Valle uhindret kunne sende bolden i nettet for anden gang.

Trods den reelle afgørelse af kampen kæmpede AaB’erne videre, men kom aldrig tættere på end sporadiske indlæg i feltet der ikke blev afsluttet.

I slutfasen misbrugte værterne tre store muligheder for yderligere scoringer, men det blev ved fortjente 2-0 til Rio Ave FC.

Alligevel var der dog stor jubel hos de godt 150 medrejsende AaB-fans, i det Dynamo Kiev besejrede Steaua Bukarest med 2-0 i puljens anden kamp, hvorfor AaB som toer i gruppe J er kvalificeret videre til 1/16-finalerne i UEFA Europa League.

Hvem modstanderen bliver afgøres mandag, når der i Geneve trækkes lod til næste runde.

AaB’s Superligatrup genoptager træningen 7. januar.

Matchfacts – UEFA Europa League, Gruppe J, 6. spillerunde
Rio Ave FC-AaB  2-0 (0-0)
59. min 1-0 Yonathan Del Valle, 79. min 2-0 Yonathan Del Valle