Fjerde sejr i træk sender AaB på sjettepladsen

3. november 2014 kl. 21:24

Dermed vandt cheftræner Kent Nielsens udvalgte for fjerde gang på stribe, og for fjerde gang i træk blev nullet også holdt bagude.

SIF05AaB er således ubesejret i fem betydende kampe i træk, og de forsvarende danske mestre er nu kravlet op på en sjetteplads med fire point op til FC Københavns andenplads og seks point ned til OB på næstsidstepladsen under nedrykningsstregen.

I forhold til opgøret i torsdags i DBU Pokalen mod Vejle Boldklub havde AaB seks ændringer i startformationen, hvor Henrik Dalsgaard, Kenneth Emil Petersen, Nicolaj Thomsen, Søren Frederiksen, Thomas Enevoldsen og Anders K. Jacobsen afløste Patrick Kristensen, Rasmus Thelander, Kasper Risgård, Andreas Bruhn, Nicklas Helenius og Viktor Ahlmann.

Fra første sekund var det tydeligt, at aftenens opgave ville kræve tålmodighed mod et kompakt Silkeborg-mandskab.

Første chance til AaB opstod i det niende minut, hvor Nicolaj Thomsen hoppede over Mathias Wichmanns flade indlæg, som Anders K. Jacobsen fra kanten af straffesparksfeltet drønede over målrammen.

SIF10Tre minutter senere forsøgte Donny Gorter sig efter nogle gode detaljer, mens gæsternes første forsøg inden for målrammen kom godt midtvejs i halvlegen, hvor et langskud fra Robert Skov ikke voldte AaB-keeper Nicolai Larsen problemer.

I det 26. minut var udeholdet til gengæld tæt på at tage føringen, da dommer  Jørgen Daugbjerg Burchardt overså, at Nicolaj Agger ved den bageste stolpe afsluttede med hånden, men heldigvis leverede Nicolai Larsen en fornem refleksredning.

I fortsættelsen truede Nicolaj Thomsen og Thomas Enevoldsen, før AaB syv minutter før pausen bragte sig i front, da den stærkt spillende anfører Thomas Augustinussen erobrede bolden og med en yderside fandt Anders K. Jacobsen, der først afdriblede Dennis Flinta, inden bolden elegant blev chippet over den fremstormende Silkeborg-målmand Thomas Nørgaard.

I det første kvarter af anden halvleg havde gæsterne sin bedste periode i dysten, og Robert Skov afsluttede forbi efter en hjørnsparkskombination.

SIF17Herfra overtog AaB imidlertid igen styringen, og Søren Frederiksen var i to omgange tæt på, inden det efter 72 minutter blev 2-0, da Mathias Wichmann stod for oplægget til Henrik Dalsgaard, der tordnede læderet utageligt op i nettaget.

Dermed kunne AaB sikkert cruise de tre point hjem, og både Viktor Ahlmann og Nicklas Helenius var tæt på at udbygge cifrene.

Allerede torsdag aften venter næste udfordring for AaB, når FC Dynamo Kiev er modstanderen på udebane i UEFA Europa League.

(Fotos: Carsten Kuna Kristensen).

Matchfacts – Superligaen, 13. spillerunde
AaB-Silkeborg I.F.  2-0 (1-0)
38. min 1-0 Anders K. Jacobsen, 72. min 2-0 Henrik Dalsgaard.
Advarsel AaB: Nicolaj Thomsen (60).
Advarsel Silkeborg I.F.: Daniel A. Pedersen (63).
6.240 tilskuere på Nordjyske Arena.

AaB (4-4-2): Nicolai Larsen, Henrik Dalsgaard, Kenneth Emil Petersen, Kasper Pedersen, Donny Gorter, Mathias Wichmann (74: Andreas Bruhn), Thomas Augustinussen, Nicolaj Thomsen, Søren Frederiksen, Thomas Enevoldsen (81: Viktor Ahlmann), Anders K. Jacobsen (58: Nicklas Helenius).

Silkeborg I.F. (5-3-2): Thomas Nørgaard, Frank Hansen, Jens Martin Gammelby, Dennis Flinta, Thorbjørn Holst Rasmussen, Nicolaj Ritter, Emil Scheel (87: Adeola Runsewe), Daniel A. Pedersen (77: Nicolaj Køhlert), Jesper Bech, Nicolaj Agger, Robert Skov (70: Jeppe Illum).

Dommer: Jørgen Daugbjerg Burchardt.