Vidste du om Vejle Boldklub og AaB...

28. oktober 2014 kl. 17:36

- at såvel Vejle Boldklub som AaB har deltaget i samtlige 61 udgaver af DBU Pokalen. Samlet har de to klubber deltaget i 18 pokalfinaler, hvoraf de ni er vundet af en af klubberne (seks til Vejle Boldklub og tre til AaB).

AK2- at Vejle Boldklub senest vandt trofæet i 1981 med en finalesejr på 2-1 mod Frem, mens AaB er forsvarende pokalvindere efter 4-2 triumfen i Parken 15. maj 2014 mod FC København.

- at AaB’s fire finaletræffere i 2014 blev sat ind af Jakob Ahlmann, Søren Frederiksen og to gange Rasmus Thelander.

- at AaB og Vejle Boldklub aldrig har mødtes i pokalfinale, men derimod ved syv tidligere lejligheder i de indledende runder. AaB er gået videre efter tre af kampene mod Vejle Boldklub, hvorimod vejlenserne er gået videre efter fire af kampene inklusive den seneste i oktober 2007, der efter 120 målløse minutter på Vejle Stadion blev afgjort på straffesparkskonkurrence.

- at senest AaB gik ind i DBU Pokalen som forsvarende pokalvinder, var i november 1970, hvor den første kamp var mod Holbæk. AaB spillede i den bedste række og på hjemmebane, men tabte alligevel 4-0 til et hold fra den næstbedste række!

- at AaB og Vejle Boldklub er de to klubber i Danmark, der har spillet flest kampe i DBU Pokalen. Tilsammen har klubberne spillet flere end 350 kampe i DBU Pokalen svarende til knap tre kampe pr. turnering.

- at i AaB’s nuværende trup har både Rasmus Würtz og Thomas Augustinussen spillet 30 pokalkampe for AaB. Det svarer til knap 30 procent af det samlede antal pokalkampe for hele AaB’s nuværende trup.

- at AaB har spillet 12 DM- og pokalkampe på datoen 30. oktober, og at det er resulteret i tre sejre, to uafgjorte og syv nederlag. Den enlige kamp i DBU Pokalen var sidste år, hvor FC Sydvest i ottendedelsfinalen blev besejret med 3-1 efter scoringer af Kenneth Emil Petersen, Anders K. Jacobsen og Søren Frederiksen.

- at Vejle Boldklub trænes af den tidligere forsvarsprofil Klebér Saarenpää, der indtil 30. november 2004 opnåede 38 officielle kampe for AaB.

- at i Vejle-truppen indgår den tidligere AaB'er Jacob Taz Sørensen, der indtil 31. januar 2006 opnåede 110 officielle kampe for Hele Nordjyllands Hold.

- at Vejle Boldklub efter 14 spillerunder indtager ottendepladsen i landets næstbedste fodboldrække.

- at AaB og Vejle Boldklub senest mødte hinanden 20. april 2009, hvor det sluttede målløst i Superligakampen på Nordjyske Arena.

- at ved seneste duel på Vejle Stadion 22. november 2008 blev det til en 3-0 sejr til AaB efter pletskud af Kasper Risgård, Patrick Kristensen og Andreas Johansson.

(Statistisk kilde: danskfodbold.com og aabsport.dk).

'