Livligt opgør gav nyt point

2. august 2014 kl. 19:34

I forhold til onsdagens europæiske dyst mod Dinamo Zagreb havde cheftræner Kent Nielsen foretaget hele fem ændringer i startopstillingen. Ind kom Kasper Pedersen, Frederik Børsting, Rasmus Würtz, Nicolaj Thomsen og Nicklas Helenius, mens Kenneth Emil Petersen, Thomas Augustinussen, Thomas Enevoldsen, Kasper Risgård og Anders K. Jacobsen var gledet ud.

udebane_OB_3På et blæsende og overskyet TRE-FOR Park var det hjemmeholdet, der kom bedst fra start og leverede første afslutning allerede i tredje minut, da Azer Busuladzic afsluttede fladt og lige på Nicolai Larsen.

Initiativet blev dog overladt til AaB, mens værterne var tilfredse med at stå kompakt og lavt på banen og forsøge at lukrere på nordjyske boldtab og efterfølgende hurtige kontrastød.

Et af disse kom efter ni minutter fra Rasmus Thelander, men Emil Larsens efterfølgende afslutning var over og forbi mål, mens Nicolai Larsen i 17. minut måtte give hjørnespark efter at have pareret Darko Boduls flade skud.

AaB havde dog fortsat overtaget i spillet, men med få chancer til følge. Først efter 20 minutter blev der skabt fare med et frispark fra kanten af OB-feltet. Et indadskruet spark fra Nicolaj Thomsen var således meget tæt på at sejle i mål, men Mads Toppel fik akkurat afværget ved foden af den ene stolpe.

Godt fem minutter senere blev Lukas Spalvis spillet fri i feltet af Nicklas Helenius, men bolden sprang uheldigvis fra litaueren inden han fik afsluttet, mens Nicolai Larsen i modsatte ende overlegent kunne gribe en kvalificeret afslutning fra Rasmus Falk.

OB-AaB1OB fik herefter tiltvunget sig et overtag, der varede halvlegen ud. En ny stor redning fra AaB’s keeper var nødvendig, da Emil Larsen på den halve time fik lov at afslutte fra kanten af det lille felt, men efter 34 minutter var Nicolai Larsen dog prisgivet, da et skud fra kanten af feltet fra Rasmus Falk blev rettet af og sejlede i nettet til 1-0 føring til hjemmeholdet.

Med fem minutter tilbage i halvlegen var Falk atter på spil med en hurtig omstilling, hvor slutresultatet blev en afslutning fra Emil Larsen fra klos hold, men igen viste Nicolai Larsen storspil og fik afværget til hjørnespark.  En præstation der måtte gentages minutter efter på en ny afslutning fra Darko Bodul.

Kort før pausen burde Nicolaj Thomsen have udlignet på halvlegens største AaB-chance, men Patrick Kristensens flade indlæg i feltet blev ikke behandlet efter fortjeneste og sad lige på Mads Toppel.

Anden halvleg blev indledt på samme vis som første halvleg. Overtag i boldbesiddelse til AaB, men med fynboerne som de chanceskabende.

Emil Larsen sparkede over mål efter 53 minutter, inden et godt AaB-overtag resulterede i en stor chance til Lukas Spalvis, der dog ikke fik styret bolden i nettet. I stedet slog OB kontra, men heldigvis afsluttede Emil Larsen svagt på Nicolai Larsen.

udebane_OB_4Anders K. Jacobsen og Thomas Enevoldsen kom på banen kort efter den hele time.

Blot to minutter senere leverede førstnævnte en fin assist til Patrick Kristensen, der i det lille felt kunne afslutte et flot angreb gennemspillet angreb ved at vippe bolden i nettet til 1-1 - til store glæde for de godt 150 medrejsende og engagerede AaB-fans.

Atter var det dog fynboerne der tiltvang sig overtaget og Rasmus Falk var atter på spil efter 73 minutter, men sendte sit forsøg over AaB-målet, en bedrift som Jacob Schoop gentog få minutter senere.

I slutfasen var værterne tættere på sejren end AaB, men opgøret endte uafgjort og Hele Nordjyllands Hold kunne sætte et nyt point ind på Superliga-kontoen.

Onsdag aften i Zagreb kræver det dog større kvalitet i spillet, hvis avancement i UEFA Champions League skal blive en realitet.