Fortjent AaB-sejr i varmen

26. juli 2014 kl. 19:51

FCM3I forhold til Superligapremieren i Haderslev havde cheftræner Kent Nielsen foretaget en enkelt ændring, i det Frederik Børsting erstattede Mathias Wichmann og dermed fik sin officielle debut i AaB-trøjen fra kampens start - en debut der i øvrigt forløb rigtig godt for det unge talent.

På et stemningsfyldt Nordjyske Arena var det AaB der allerede i kampens andet minut fik tiltvunget sig et hjørnespark som Kasper Risgård var meget tæt på at heade i mål, men Jakob Haugaard fik akkurat fingrene på og afværgede til nyt hjørnespark.

AaB var dog langt fra færdig med at vise tænder, og fem minutter senere blev Lukas Spalvis spillet fri i dybden af Thomas Enevoldsen. Desværre tabte litaueren et skridt på vejen mod målet, og afslutningen blev placeret over målrammen.

I modsatte ende var der også tilløb til muligheder, da Sylvester Igboun sendte et kvalificeret forsøg fra distancen snert forbi mål.

Det var tydeligt at AaB-spillet denne dag flød markant bedre end i forrige lørdags dyst, og kampen levede i dén grad i begge ender.

FCM5Et nyt AaB-hjørnespark voldte atter gæsterne problemer.  Bolden sprang mellem venner og fjender i det lille felt, og kun en refleksredning fra Jakob Haugaard holdt Thomas Augustinussen fra at blive første målscorer i opgøret.

Herefter blev en god mulighed til gæsterne misbrugt af Sylvester Igboun, mens Thomas Enevoldsen var tæt på at flugte AaB i front fra nært hold efter 28 minutters spil.

Begge hold stred dog gevaldigt i varmen mod halvlegens afslutning, og 0-0 blev stillingen ved pausen.

Anden halvleg blev indledt med flere gode AaB-takter. Thomas Enevoldsens frispark blev tippet over mål af Jakob Haugaard, inden gæsterne måtte rage bolden væk på målstregen efter en indøvet hjørnesparkskombination af AaB.

Et farligt boldtab af Kenneth Emil Petersen gav efter 55 minutter Rilwan Hassan en stor mulighed, men alene med Nicolai Larsen blev skuddet mod fjerneste hjørne overplaceret.

FCM8Herefter fulgte en svær periode for AaB, hvor man kæmpede for at komme i boldbesiddelse, men alligevel blev det de regerende mestre der tog teten, da Anders K. Jacobsen efter 63 minutters spil ved forreste stolpe prikkede et lavt indlæg fra Jakob Ahlmann i nettet til 1-0 føring.

Stillingen holdt dog mindre end to minutter, i det en hurtig AaB-kontra resulterede i et straffespark begået mod Anders K. Jacobsen, om end det må klassificeres som værende i den tynde ende af slagsen.

Den store mulighed omsatte netop indskiftede Nicklas Helenius usvigelig sikkert til en 2-0 føring, hvorfor to AaB-angribere på tre minutter fik åbnet deres målkonto for den nye sæson.

Dermed ændrede kampen på kort tid karakter, og gæsterne indledte nu et tungt pres for at forsøge at kæmpe sig tilbage i opgøret.

AaB’s defensive organisation modstod dog forbilledligt ethvert tilløb til chancer, og mod kampens slutning var det tættere på 3-0 end en reducering, da Kasper Risgård fra en spids vinkel sendte bolden akkurat forbi den ene opstander.

Med dagens sejr fik AaB en perfekt optakt til onsdagens vigtige kvalifikationskamp til UEFA Champions League mod Dinamo Zagreb.