Ahlmann-brødrene i eksklusiv klub

23. juli 2014 kl. 08:29

Således blev de to brødre fra Brønderslev det første brødrepar, der repræsenterede AaB i samme kamp nogensinde i Superligaens historie.

Ikke mange brødre har således præsteret at repræsentere AaB på samme hold og i samme opgør i en gældende turneringskamp, men de findes.

Før lørdagens kamp var seneste forekomst i midt-firserne, helt præcis den 8. april 1984, da AaB i tredje division foran blot 843 tilskuere sejrede 1-0 på udebane over Slagelse. Henrik Vandet Kristensen spillede hele kampen på højre back, og han kunne ti minutter før slutfløjtet se storebror Torben Vandet Kristensen blive indskiftet for Peter Enevoldsen.

De foreløbigt mest succesfulde brødre i AaB-trøjen var brødrene Bruno og Anker Højfeldt. De debuterede i samme kamp den 17. august 1930 og spillede de første 33 kampe sammen, henholdsvis som halfback og venstre wing. 

Familien Højfeldt har virkelig sat sit præg på AaB, idet også Jørgen Højfeldt og broderen Ove, der begge var sønner af førnævnte Bruno Højfeldt, begge fik kampe på AaBs bedste hold i halvtredserne.

Jørgen spillede venstre innerwing og Ove højre wing. De to brødre opnåede dog kun to kampe på banen sammen, nemlig i 1956 i tredje division i en sejr over Brande og et uafgjort opgør mod Fremad Amager.

Udover disse tre brødrepar har flere andre også repræsenteret AaB på banen på samme tid i en gældende turneringskamp.

Det gælder blandt andet Hans og Svend Erik Mejlhede, der spillede i AaB før, under og efter anden verdenskrig, mens navne som Kurt og Bjarne Larsen, samt brødrene Kim og Tom Holst Larsen repræsenterede AaB i firserne. 

Jakob Ahlmann er foreløbig noteret for 87 kampe og tre mål i AaB-trøjen, mens Viktor Ahlmann lørdag spillede sin første officielle kamp for AaB.

Kilde: John Laden Jensen og danskfodbold.com

'