U/17 sæsonen i tilbageblik

17. juni 2014 kl. 10:35

En flot sæson for AaB’s U/17-liga mandskab kulminerede således med en række landsholdsudtagne spillere, samt ikke mindst flotte sølvmedaljer i ligaen.

Cheftræner for U/17-talenterne, Lars Knudsen, giver her sin vurdering af sæsonen der gik.

- Alt i alt synes jeg der gennem sæsonen har været en fantastisk udvikling i holdet, og det vidner resultaterne selvfølgelig også om, lyder det fra Lars Knudsen.

- Den udvikling er kommet igennem en individuel udvikling hos spillerne. Da vi startede sæsonen havde vi én landsholdsspiller, og her på den anden side af nytår har vi haft i alt seks spillere der har spillet landskampe, samt yderligere et par stykker der har været med til landsholdssamlinger.

Lars Knudsen

- Noget af det der er bemærkelsesværdigt ved det her hold er, at det er to meget dygtige årgange der er samlet, og for den ældste årgangs vedkommende er det ikke så ofte vi oplever, at der er så mange dygtige spillere i samme årgang. Det er en meget bred årgang med meget højt niveau.

- Vi har haft i alt 15 andetårsspillere i truppen og de starter alle op med U/19-liga truppen efter sommerferien, hvorefter det så er op til træneren der (Jacob Friis, red.) at vurdere hvem der skal fortsætte, lyder det videre fra Lars Knudsen, der spille- og pointmæssigt især var tilfreds med den netop forgangne halvsæson.

- Noget af det der er værd at fremhæve er vores forårssæson. Vi spillede mange gode kampe i efteråret, men gav mange nemme point væk. Her har vi i foråret udviklet os meget både offensivt og defensivt.

- I alt har vi hentet 30 point i 12 kampe. Ved vinterpausen var FC Midtjylland og Randers henholdsvis ni og syv point foran os, og vi indhentede dem begge og var indbyrdes bedre end dem, men til sidst var det målforskellen der afgjorde at vi akkurat ikke fik mesterskabet.

- Endelig skal man også huske, at vi fik en god udenlandstur til USA til Dallas Cup, hvor vi blev matchet mod to virkelig gode hold i form af Tigres og Monterey fra Mexico. Turen og især de to kampe har været positive for spillernes udvikling, ikke mindst individuelt.

- Fordi der har været så mange dygtige andetårsspillere, er de naturligt et år foran i deres udvikling, men de der bliver andetårsspillere nu har også et stort potentiale, så vi ser frem mod næste sæson med en forventning om at vi igen kan få et rigtig godt fodboldhold.

- Det er dog umuligt på nuværende tidspunkt at vurdere hvordan vi står i forhold til konkurrenterne, men vi er positive omkring, at vi igen får et slagkraftigt hold, der kan spille den form for fodbold som vi kender fra Superligaen, afrunder Lars Knudsen, der genoptager træningen med U/17-liga mandskabet i uge 29, mens første turneringskamp spilles i starten af august.

'