13 er vokset til 15

13. juni 2014 kl. 12:16

Med Jeppe Curth og Anders Dues afgang og tilgangen fra U/19 Liga-holdet af Frederik Børsting og Viktor Ahlmann er antallet af spillere i truppen fra AaB’s egen talentudvikling dermed øget fra 13 til 15 spillere.

Frederik Børsting og Viktor Ahlmann1- At have mange spillere af såkaldt egen avl er selvfølgelig ikke et kvalitetsstempel i sig selv, men når man så i samme åndedrag kan nævne, at vi eksempelvis i den historiske pokalfinale mod FC København havde syv spillere i startopstillingen, der alle har været en del af AaB’s talentudvikling, så taler det ligesom for sig selv, siger AaB’s Allan Gaarde til aabsport.dk.

Hele Nordjyllands Hold vandt i den forgangne sæson The Double med følgende 13 ”AaB-spillere” i Superligatruppen:

Jakob Blåbjerg, Kasper Risgård, Andreas Bruhn, Jakob Ahlmann, Mathias Wichmann, Kasper Pedersen, Nicolaj Thomsen, Lukas Spalvis, Christian Rye, Thomas Augustinussen, Kasper Kusk, Rolf Toft og Patrick Kristensen.

Egen avlHertil kan tilføjes, at Lasse Nielsen midtvejs i sæsonen blev solgt til hollandske NEC Nijmegen.

AaB’s nordjyske talentudvikling består i dag af et samarbejde med cirka 100 nordjyske samarbejdsklubber.

På billedet er sidste sæsons spillere i Superligatruppen med ungdomsfortid i AaB flankeret af U/17 Liga-træner Lars Knudsen, U/19 Liga-træner Jacob Friis og udviklingschef Poul Erik Andreasen.

'