Flot præstation og sejr i Farum

7. maj 2014 kl. 22:06

Således skal der i morgen aften krydses fingre for Brøndby I.F., som med point mod FC Midtjylland kan sikre, at AaB er i førerposition inden de to sidste spillerunder.

Wurtz_sortI forhold til den seneste kamp mod Esbjerg havde AaB tre ændringer i startformationen, hvor Jakob Ahlmann, Mathias Wichmann og Anders K. Jacobsen afløste Anders Due, Andreas Bruhn og Rasmus Jönsson.

Første halvleg blev en fuldstændig vanvittig affære med et hæsblæsende tempo og to særdeles boldsikre mandskaber.

Hjemmeholdet startede bedst, og Uffe Bech headede tæt forbi stolpen allerede i det andet minut, mens Kasper Kusk tre minutter senere var nærgående for AaB.

Efter otte minutter leverede Nicolai Larsen en fornem redning på Martin Vingaards direkte frisparksforsøg, men få øjeblikke senere var AaB-keeperen chanceløs, da Anders Christiansen bragede bolden op i målhjørnet til 1-0.

AaB var stressede i denne fase, hvor Jens Stryger kunne have øget føringen, men afslutningen gik lige på Nicolai Larsen.

Ahlmann_sort1Mathias Wichmann og Nicolaj Thomsen måtte begge se afrettede skudforsøg gå tæt forbi målrammen, og efterhånden fik AaB på imponerende vis bidt sig fast spillemæssigt med flotte kombinationer.

Udligningen kom godt midtvejs i halvlegen, da en utrættelig Rasmus Würtz sendte bolden videre til en meget aktiv Kasper Kusk, der straks gav muligheden til Anders K. Jacobsen, som via en FCN-forsvarer sendte læderet i netmaskerne.

AaB fortsatte ufortrødent de offensive takter, og Patrick Kristensen kunne have scoret, da han i fri position flugtede en nedfaldsbold forbi målrammen.

2-1 træfferen kom i stedet i det 29. minut, hvor Anders K. Jacobsen klinisk knaldede sublimt forarbejde fra Nicolaj Thomsen og Kasper Kusk op i nettaget.

AaB kunne dog ikke glæde sig længe over scoringen, da et indlæg fra højre uheldigt blev tacklet fra Kenneth Emil Petersen hen til en blank Joshua John, der kunne score i et tomt mål.

AaB bevarede imidlertid initiativet, og Lukas Spalvis fik tacklet Patrick Kristensens fremlægning videre til Anders K. Jacobsen, men FC Nordsjælland-målmand David Jensen kom i vejen for afslutningen.

Tre minutter før pausen missede Kasper Kusk ved den bageste stolpe Jakob Ahlmanns indlæg, men AaB’s tredje træffer kom alligevel i det 44. minut, hvor Kenneth Emil Petersen kastede sig frem og headede en hjørnesparksbold fra en meget synlig Mathias Wichmann over mållinien.

Udebane4, Kenneth EmilAnden halvleg blev knap så tempofyldt, men AaB kontrollerede i størstedelen af tiden begivenhederne.

Lukas Spalvis mistimede sin førsteberøring på en ellers udmærket mulighed, ligesom et indlæg fra Nicolaj Thomsen var centimeter fra at blive styret i eget net af en FC Nordsjælland-forsvarer.

Senere sendte Mathias Wichmann et godt tilbud i hænderne på David Jensen, mens Jens Stryger headede over i den modsatte ende af banen.

Den forløsende 4-2 scoring faldt i det 65. minut, hvor Nicolaj Thomsen i tempo frispillede Kasper Kusk, der med en kølig inderside passerede David Jensen.

Herfra koncentrerede AaB sig om at holde føringen, og kun fire minutter før tid var værterne tæt på reducering, da Jens Stryger med et flot skud fra distancen ramte sammenfølningen.

Med aftenens gevinst er AaB minimum sikret sølv og dermed den første DM-medalje siden guldet i 2008.

Sæsonens næstsidste udfordring for AaB i Superligaen er søndagens udekamp i Slagelse mod FC Vestsjælland.

Matchfacts – Superligaen, 31. spillerunde
FC Nordsjælland-AaB  2-4 (2-3)
9. min 1-0 Anders Christiansen, 24. min 1-1 Anders K. Jacobsen, 29. min 1-2 Anders K. Jacobsen, 31. min 2-2 Joshua John, 44. min 2-3 Kenneth Emil Petersen, 65. min 2-4 Kasper Kusk.
Advarsler FC Nordsjælland: Pascal Gregor (25), Martin Vingaard (72).
Advarsler AaB: Ingen.
6.872 tilskuere på Farum Park.

FC Nordsjælland (4-2-3-1): David Jensen, Jens Stryger, Pascal Gregor, Andreas Maxsø, Patrick Mtiliga, Lasse Petry, Martin Vingaard (78: Mario Ticinovic), Uffe Bech, Anders Christiansen (69: Emiliano Marcondes), Joshua John, Morten Nordstrand (55: Kim Aabech).

AaB (4-4-2): Nicolai Larsen, Patrick Kristensen, Kenneth Emil Petersen, Rasmus Thelander, Jakob Ahlmann, Kasper Kusk, Rasmus Würtz, Mathias Wichmann (74: Anders Due), Nicolaj Thomsen, Anders K. Jacobsen (68: Jeppe Curth), Lukas Spalvis (81: Søren Frederiksen).

Dommer: Anders Poulsen.