AaB kan sikre sig The Double

14. maj 2014 kl. 17:26

AaB står over for sin 11. pokalfinale, hvilket er en tangering af AGF’s rekord.

Kent_Aalestrup2Morgendagens slutkamp er en gentagelse fra 2009 og 2004, hvor FC København i begge tilfælde sejrede 1-0, men klubbernes seneste indbyrdes møde 30. marts 2014 blev vundet med 2-1 af AaB på Nordjyske Arena.

AaB’s cheftræner Kent Nielsen glæder sig til finalen i morgen aften:

- Det var selvfølgelig perfekt for os at vinde mesterskabet i søndags, så alt energi kan brændes af i morgen.

- Vi står foran den største enkeltstående kamp i dansk fodbold med en masse traditioner, og vi tror på, at vi har redskaberne, der i finalen kan sætte et optimalt punktum for en i forvejen fantastisk sæson, siger Kent Nielsen.

- Der bliver helt sikkert tale om en lige kamp mod et velorganiseret FCK-mandskab, der er dygtige i omstillingsspillet, og som i søndags viste klasse og stærk karakter i sejren mod FC Midtjylland.

- Vores fokus er at præstere optimalt og spille med den kalkulerede offensive risiko, som vi har formået gennem hele sæsonen. Vi er bevidste om, at der er tale om en stor dag for både spillere, trænere, AaB og hele Nordjylland, og vi vil naturligvis gøre vores absolut bedste for at hjembringe pokalen, fastslår Kent Nielsen, der efter onsdagens træning har udtaget følgende 19 navne:

1 Nicolai Larsen, 2 Patrick Kristensen, 3 Jakob Ahlmann, 7 Anders Due, 8 Rasmus Würtz, 9 Thomas Augustinussen, 10 Jeppe Curth, 14 Mathias Wichmann, 17 Kasper Kusk, 18 Anders K. Jacobsen, 19 Søren Frederiksen, 21 Kasper Risgård, 22 Carsten Christensen, 23 Nicolaj Thomsen, 26 Rasmus Thelander, 30 Andreas Bruhn, 31 Jakob Blåbjerg, 32 Kasper Pedersen og 33 Lukas Spalvis.

Kenneth Emil Petersen, Rasmus Jönsson og Henrik Dalsgaard er på skadeslisten hos AaB.

Da AaB senest vandt pokaltitlen i 1970 mødte man i øvrigt ligesom i indeværende sæson AC Horsens (dengang Horsens fS) i semifinalen...

'