Vidste du om Viborg F.F. og AaB...

6. maj 2016 kl. 14:45

- at det forestående møde er Alka Superligakamp nummer 44 mellem Viborg F.F. og AaB. Statistikken siger 26 sejre til AaB, seks uafgjorte og 11 nederlag samt en målscore på 85-54 i AaB’s favør.

AaB-Brøndby-1- at AaB har vundet otte ud af de seneste ni Alka Superligakampe mod Viborg F.F., og at det tillige er blevet til clean sheets i seks af de ni kampe. Det er i de samme ni kampe blevet til 20 scorede mål for AaB mod blot fire mål scoret af Viborg F.F.

- at en Alka Superligakamp mellem Viborg F.F. og AaB på Energi Viborg Arena ikke er endt uden vinder siden august 2002. De efterfølgende ti Alka Superligakampe er endt med seks sejre til AaB og fire sejre til Viborg F.F.

- at klubberne senest mødte hinanden 7. december 2015, hvor scoringer af Rasmus Jönsson og Thomas Enevoldsen sørgede for en 2-0 gevinst til AaB på Nordjyske Arena.

- at AaB derimod 25. september 2015 tabte ved det seneste besøg i Viborg, da den tidligere AaB’er Jeppe Curth scorede kampens enlige mål.

- at fra den nuværende AaB-trup har udover Rasmus Jönsson (4 mål) og Thomas Enevoldsen (2) også Thomas Augustinussen (3 mål), Kasper Risgård (2), Jakob Ahlmann (1) og Nicolaj Thomsen (1) tidligere været på måltavlen for AaB i et Alka Superligaopgør mod Viborg F.F.

- at AaB de senere år har haft det svært i Alka Superliga-udekampe afviklet i maj måned, hvor det siden maj 2009 kun er blevet til tre sejre samt fire uafgjorte og 11 nederlag. AaB har i disse 18 udekampe kun formået at holde hjemmeholdet fra at score i to af kampene, der begge endte 0-0.

- at ingen af AaB’s ti tidligere kampe i Danmarksturneringen afviklet den 8. maj er endt uafgjort. Syv af kampene, heriblandt de to seneste i Alka Superligaen, er endt med sejr til AaB, hvorimod de tre resterende er endt med nederlag.

- at AaB senest var i aktion på datoen 8. maj, da det i 2008 blev 3-1 på Nordjyske Arena mod AGF efter to træffere af Jeppe Curth og et enkelt pletskud af Thomas Enevoldsen.

- at med blot tre scoringer i de to tidligere indbyrdes Alka Superligakampe i indeværende sæson er der udsigt til den målfattigste sæson mellem Viborg F.F. og AaB. I sæsonen 1998/1999 blev der i de tre kampe samlet scoret fem mål, så der er behov for mindst tre scoringer søndag, hvis rekorden ikke skal overtages eller tangeres.

- at AaB statistisk er næsten sikker på point, hvis kampens første mål tilfalder AaB. Således er det sket i 27 tilfælde, at AaB har scoret først mod Viborg F.F., hvilket har resulteret i 23 sejre, tre uafgjorte og blot et nederlag.

- at Nicolaj Thomsen på kampdagen fylder 23 år.

- at Jakob Ahlmann søndag kan spille sin officielle kamp nummer 100 for AaB.

(Statistisk kilde: danskfodbold.com og aabsport.dk).

'