AaB's hjemmebaneserie brudt

AaB's hjemmebaneserie brudt

20. april 2014 kl. 19:22, af Brian Andersen

AaB led søndag det første nederlag i 21 kampe på Nordjyske Arena, da et skarpt og beredt Randers-hold sejrede 2-1.

På dagen nåede AaB aldrig sit spillemæssige topniveau, men alligevel var der undervejs muligheder nok til at sikre point.

Randers_FC4Startformationen var den samme som i det seneste opgør mod Viborg F.F., men indledningen på dysten blev forholdsvis afventende fra begge mandskabers side.

Første farlige forsøg kom i det sjette minut, hvor Kasper Risgård med et hårdt skud fra kanten af straffesparksfeltet testede Randers-keeper Peter Friis Jensen.

Efter 11 minutter tog gæsterne imidlertid føringen, da en hårdt presset Kenneth Emil Petersen mistede bolden omkring midterlinjen, hvorfra der lynhurtigt blev slået kontra, så Jonas Kamper et par stationer senere kunne drøne læderet højt i netmaskerne fra distancen.

Bare minuttet senere burde AaB dog allerede have udlignet, da Anders K. Jacobsen smart frispillede Lukas Spalvis i en position omkring straffesparkspletten, men lobbet fra den litauiske angriber gik både over Peter Friis Jensen og Randers-målet.

Udligningen kom i stedet efter et kvarters spil, hvor Jakob Ahlmann på fremragende vis energisk generobrede bolden, inden AaB’s venstreforsvarer fulgte op med en klassisk Laudrup-dribling for i næste bevægelse at score sit andet mål i to kampe.

Randers_FC6Herfra overtog AaB styringen, og med en fiks førsteberøring gav Anders K. Jacobsen i det 21. minut igen Lukas Spalvis chancen, men denne gang blev den efterfølgende afslutning blokeret af en Randers-forsvarer.

Efter 10-15 stærke AaB-minutter fik Randers FC igen bedre fat, og Jonas Borring headede efter knap en halv time en god mulighed forbi.

I fortsættelsen fik Anders K. Jacobsen ikke ordentligt ramt på en aflevering fra Nicolaj Thomsen, og otte minutter før pausen bragte udeholdet sig på ny i front, da et boldtab fra Kasper Risgård gav plads til endnu en giftig omstilling, som den tidligere AaB’er Ronnie Schwartz afsluttede med et knastørt hovedstød til 2-1.

Trods sædvanlig fin opbakning fra lægterne havde AaB også i anden halvleg svært ved at komme i gang over for et Randers-mandskab, som inklusive dagens sejr ikke har tabt i ni Superliga-udekampe på stribe.

Føringen kunne endda være blevet udbygget i det 58. minut, hvor Jakob Ahlmann satsede i en glidende tackling, som Nicolai Brock-Madsen behændigt undgik, inden han tæt under mål afleverede skråt bagud til Elmar Bjarnason, der fra to meter sendte den store chance forbi stolpen.

Randers_FC12Straks efter fik AaB i stedet en kæmpe mulighed for at udligne, da en Anders K. Jacobsen-berøring lidt tilfældigt blev til en friløber til Lukas Spalvis, men Peter Friis Jensen vandt igen den direkte duel.

Øjeblikket senere hev Peter Friis Jensen endnu en klasseredning ud af handskerne, da han afværgede Anders K. Jacobsens saksespark, der havde retning mod målhjørnet.

Efterfølgende forsømte Randers FC udmærkede kontramuligheder til Nicolai Brock-Madsen og Jonas Borring, mens Jakob Ahlmann i det 69. minut serverede en sukkerbold for indskiftede Jeppe Curth, hvis flugter gik centimeter forbi opstanderen.

I slutfasen voldte Nicolaj Thomsens hovedstød ikke Peter Friis Jensen problemer, men tættere på kom AaB aldrig.

Med fem spillerunder igen indtager AaB stadig Superligaens førsteplads, inden næste opgave venter på lørdag på udebane mod OB.

(Fotos: Carsten Kuna Kristensen).

Matchfacts – Superligaen, 28. spillerunde
AaB-Randers FC  1-2 (1-2)
11. min 0-1 Jonas Kamper, 15. min 1-1 Jakob Ahlmann, 37. min 1-2 Ronnie Schwartz.
Advarsel AaB: Jakob Ahlmann (80).
Advarsler Randers FC: Alexander Fischer (14), Chris Sørensen (25), Jonas Borring (78).
10.005 tilskuere på Nordjyske Arena.

AaB (4-4-2): Nicolai Larsen, Patrick Kristensen, Kenneth Emil Petersen, Rasmus Thelander, Jakob Ahlmann, Kasper Kusk (79: Søren Frederiksen), Rasmus Würtz, Kasper Risgård (71: Anders Due), Nicolaj Thomsen, Anders K. Jacobsen (62: Jeppe Curth), Lukas Spalvis.

Randers FC (4-4-2): Peter Friis Jensen, Jacob Dehn Andersen (74: Adama Tamboura), Mads Agesen, Chris Sørensen, Alexander Fischer, Jonas Kamper (84: Viktor Lundberg), Nicolai Poulsen, Elmar Bjarnason, Jonas Borring, Ronnie Schwartz (87: Kasper Fisker), Nicolai Brock-Madsen.

Dommer: Jens Maae.

  • Tilføj AaB's kampe til din kalender

    Add to calendarAaB A/S
Hornevej 2
9220 Aalborg Øst

Telefon: +45 96 35 59 00
Fax: +45 96 35 59 10
Email: aab@aab-as.dk


Åbningstider

Mandag - torsdag: 9.00 - 16.00
Fredag: 9.00 - 15.00

aabsport.dk bruger cookies til statistik. Når du bevæger dig videre, accepterer du vores brug af cookies.  Luk | Læs mere