Total dominans men nederlag til AaB

23. marts 2014 kl. 15:54

Dermed formåede AaB ikke i denne omgang at passere FC Midtjylland i tabellen, hvorfor cheftræner Kent Nielsens tropper stadig indtager andenpladsen inden næste søndags brag på Nordjyske Arena mod FC København.

Udebane_2013_5AaB var i samme startformation som i det seneste opgør mod FC Midtjylland, og fra første minut optrådte man med stor udstråling.

Efter fem minutter tilspillede AaB sig den første store chance, men Lukas Spalvis blev i to omgange blokeret fra tæt hold.

Tre minutter senere sørgede en fantastisk AaB-kontra for et nyt tilbud til Lukas Spalvis, men SønderjyskE-målmand Marin Skender reddede flot afslutningen, efter at Nicolai Larsen, Kasper Kusk og Nicolaj Thomsen alle havde været involveret i forarbejdet til Spalvis.

Hjemmeholdet truede første gang i det 11. minut, hvor Johan Absalonsen slap igennem i venstre side, men oplægget til Tommy Bechmann blev en anelse for upræcist.

Generelt havde værterne det svært over for AaB’s velsmurte kombinationer, og Rasmus Jönsson sendte en god skudmulighed forbi mål, inden chancen midtvejs i halvlegen blev endnu større til Kasper Risgård, men afslutningen fra en position omkring starffesparkspletten blev heroisk blokeret af en SønderjyskE-forsvarer.

Den velfortjente føringstræffer til AaB kom omsider efter 29 minutters spil, hvor et formidabelt angreb med mange stationer gav plads til Kasper Kusk, der fra højre side af straffesparksfeltet afleverede fladt på tværs til Lukas Spalvis, som med indersiden scorede sit første AaB-mål.

Udebane_2013_2AaB nåede dog aldrig for alvor at glæde sig over føringsmålet, da udligningen bare et minut senere var en realitet, fordi Rubin Okotie var hurtigst over riposten fra Tommy Bechmanns hovedstød på overliggeren.

Og inden AaB kom sig over den pludselige farlighed fra hjemmeholdet, så var man også bagud, da Tommy Bechmann uhindret kunne tæmme en bold i dybden, inden SønderjyskE-angriberen i næste bevægelse bragede en ustoppelig halvflugter ind bag Nicolai Larsen.

Til gengæld fik Nicolai Larsen i det 37. minut fornemt viftet et afrettet skudforsøg fra Johan Absalonsen over målhjørnet.

AaB fik dog hurtigt fodfæste igen, og chancen var på ny stor tre minutter før pausen, men denne gang vandt Marin Skender duellen med en blank Nicolaj Thomsen.

Udebane_2013_13Den massive spilovertag fortsatte i anden halvleg, og den ikke uventede udligning kom midtvejs, da Lukas Spalvis på ægte angriber-vis fik presset sig foran sin direkte oppasser og headet Kasper Kusks præcise bold i nettet til 2-2.

AaB fortsatte ufortrødent jagten på en tredje træffer, men desværre formåede hverken indskiftede Jeppe Curth og Rasmus Thelander at udnytte gigantiske tilbud tæt under mål.

I stedet slog værterne kontra i det 77. minut, da en lang bold gik over Rasmus Thelander, hvilket Tommy Bechmann igen klinisk udnyttede på imponerende vis.

I slutfasen pressede AaB på for en udligning, men udover et hovedstød i tillægstiden fra Rasmus Thelander, så blev det ikke for alvor farligt, hvorfor det første nederlag i 11 Superligakampe var en realitet.

Næste udfordring for AaB er torsdag aftens semifinale i DBU Pokalen på udebane mod AC Horsens.

Matchfacts – Superligaen, 23. spillerunde
SønderjyskE-AaB  3-2 (2-1)
29. min 0-1 Lukas Spalvis, 30. min 1-1 Rubin Okotie, 32. min 2-1 Tommy Bechmann, 66. min 2-2 Lukas Spalvis, 77. min 3-2 Tommy Bechmann.
Advarsel SønderjyskE: Silas Songani (42).
Advarsel AaB: Rasmus Würtz (16).
2.615 tilskuere på Sydbank Park.

SønderjyskE (4-4-2): Marin Skender, Bjørn Paulsen, Pierre Kanstrup, Niels Lodberg, Daniel Christensen, Silas Songani (46: Morten Beck), Daniel Jensen (72: Henrik Hansen), Hallgrimur Jonasson, Johan Absalonsen (56: Andreas Oggesen), Tommy Bechmann, Rubin Okotie.

AaB (4-4-2): Nicolai Larsen, Patrick Kristensen (67: Mathias Wichmann), Kenneth Emil Petersen, Rasmus Thelander, Jakob Ahlmann, Kasper Kusk, Rasmus Würtz, Kasper Risgård, Nicolaj Thomsen, Rasmus Jönsson (85: Rolf Toft), Lukas Spalvis (67: Jeppe Curth).

Dommer: Anders Poulsen.