AaB klar til 124. Slag om Jylland

7. marts 2014 kl. 12:24

AaB er ubesejret i sine seneste otte Superliga-kampe, men til gengæld har man ikke slået AGF i de seneste seks indbyrdes Superliga-opgør eller siden juli 2011.

KEP1Senest blev det dog forrige onsdag til en 4-1 sejr til AaB, da klubberne for fjerde gang i historien mødtes i DBU Pokalen.

AaB’s cheftræner Kent Nielsen ser frem til en intens duel på NRGi Park:

- Der vil helt sikkert blive spekuleret en masse i, hvilken forskel AGF’s nylige trænerskifte vil gøre i forhold til vores møde i pokalturneringen, men nøjagtigt ligesom sidst er vi bevidste om, at vi står over for en modstander med mange kvalitetsspillere.

- Med fire point i forårets første to kampe har AGF fået en fin start i Superligaen, og der venter os et intenst opgør, hvor vi gerne skal fastholde vores styrke med bolden, konstaterer Kent Nielsen.

- Vi skal finde balancen mellem det tålmodige og det direkte spil, og vi er bevidste om, at modstanderne efterhånden udviser respekt for vores spillestil, hvorfor vi til stadighed forsøger at udvikle den, siger Kent Nielsen.

- Ved vores seneste besøg i Aarhus oplevede vi fantastisk opbakning fra de mange fremmødte AaB-supportere, og det er noget, som vi selvfølgelig værdsætter højt, og som er vigtigt på svære udebaner, lyder det fra Kent Nielsen, der efter fredagens træning har udtaget følgende 20 navne:

1 Nicolai Larsen, 2 Patrick Kristensen, 3 Jakob Ahlmann, 5 Kenneth Emil Petersen, 7 Anders Due, 8 Rasmus Würtz, 9 Thomas Augustinussen, 10 Jeppe Curth, 11 Rasmus Jönsson, 14 Mathias Wichmann, 17 Kasper Kusk, 19 Søren Frederiksen, 20 Henrik Dalsgaard, 21 Kasper Risgård, 22 Carsten Christensen, 23 Nicolaj Thomsen, 26 Rasmus Thelander, 29 Rolf Toft, 32 Kasper Pedersen og 33 Lukas Spalvis.

Der er tvivl om Rasmus Würtz og Nicolaj Thomsen på grund af henholdsvis sygdom og et hævet knæ, mens Anders K. Jacobsen er eneste mand på skadeslisten.

Udover de tre point spiller klubberne om 10.000 kr. – sponsoreret af Oddset – som vinderholdet umiddelbart efter slutfløjtet løber ned og overrækker sine supportere. Beløbet er øremærket tifoarbejdet og stemningsskabende aktiviteter til det næste indbyrdes Slag om Jylland.

'