Vidste du – om AaB og FC Vestsjælland?

7. november 2014 kl. 12:46

Vidste du således at…

- Det er Superligakamp nummer fem mellem AaB og FC Vestsjælland, og AaB har stadig sin første sejr til gode. Oven i købet er det kun lykkedes AaB at score et eneste mål i de fire tidligere kampe mod FC Vestsjælland, og den scoring var i det allerførste opgør – og endda på et selvmål.

- AaB spiller mod FC Vestsjælland sin Superliga-hjemmekamp nr. 400. Hidtil er det blevet til point i 75 pct. af kampene, idet AaB står noteret for 191 sejre og 109 uafgjorte opgør.

- Hvis kampen mellem AaB og FC Vestsjælland ender uafgjort, vil det være AaB’s uafgjorte kamp nr. 225 i Superligaen. Ender kampen med sejr til FC Vestsjælland, vil det være AaB’s nederlag nr. 100 på hjemmebane i Superligaen.

- AaB kan fejre et flot jubilæum, såfremt det lykkes at spille kampen mod FC Vestsjælland til ende med 11 spillere. I givet fald vil det være Superligakamp nr. 50 i træk uden udvisning til en AaB-spiller, hvilket svarer til lidt over 18 måneder.

- AaB er uden nederlag i de fem seneste DM-kampe spillet den 9. november (3V-2U-0T). Af disse er fire kampe spillet i Superligaen og er resulteret i to sejre og to uafgjorte kampe. På hjemmebane har AaB ikke tabt den 9. november siden 1930, hvor det til gengæld skete med manér: 1-12 mod B 93.

- Kent Nielsen vil med kampen mod FC Vestsjælland runde 300 kampe i Superligaen som træner, hvoraf 11 har været for AGF, 116 for AC Horsens og 38 for Brøndby IF. Han bliver dermed den femte Superligatræner til at passere denne milepæl efter Troels Bech, Ove Christensen, Ove Pedersen og Viggo Jensen.

- FC Vestsjælland har svært ved at holde modstanderne fra at score i det sidste kvarter i hver halvleg. Således er 16 af de 25 mål (64 pct.) scoret mod FC Vestsjælland i indeværende sæson scoret i 31.-45. minut eller i 76.-90. minut.

- AaB er kun én gang i indeværende sæson kommet bagud på hjemmebane (0V-1U-0T), hvorimod det i fem kampe er lykkedes at score kampens første mål (3V-1U-1T).

- Michael Tykgaard dømmer sin Superligakamp nr. 80. Han har dømt FC Vestsjælland i fem tidligere Superligakampe, og sjællænderne har stadig deres første nederlag til gode (2V-3U-0T). Tykgaard dømmer søndag sin 13. kamp med AaB som deltager (3V-4U-5T). Målscoren i de foreløbige 12 kampe hedder 20-22 set med AaB-øjne.

- Søndag afholder AaB og Superligaen ”Brandvarm Superliga” på Nordjyske Arena, hvor der uddeles 3.500 huer og vanter til de første tilskuere der møder op på Nordjyske Arena til kampen. Læs mere om tiltaget her – og køb dine billetter til opgøret lige her.

(Statistisk kilde: danskfodbold.com)

'