Første pokalsejr over AGF sender AaB i semifinalerne

26. februar 2014 kl. 19:45

4-1 blev de overbevisende slutcifre i Pokalslaget Om Jylland efter AaB-træffere af Nicolaj Thomsen, Kasper Kusk, Patrick Kristensen og sæsonens syvende modstanderselvmål.

Udebane_2013_2Dermed er AaB klar til to semifnaler mod enten AC Horsens eller Vejle Boldklub.

I forhold til søndag aftens Superliga-opgør mod Brøndby I.F. havde AaB en enkelt ændring i startformationen, hvor Anders Due afløste Rasmus Jönsson.

AaB fik en ønskestart på dysten, da Nicolaj Thomsen allerede i det andet minut bragte holdet i front efter nydeligt forarbejde fra Kasper Risgård, Patrick Kristensen og Rasmus Würtz.

Herfra dominerede AaB stort, og både Kasper Risgård, Kasper Kusk og Jakob Ahlmann var nærgående, inden værterne midtvejs i halvlegen havde sit første forsøg, da Anders Kure ufarligt headede en hjørnesparksbold mod mål.

Kasper Kusk fik endnu en afslutning blokeret, før det i det 33. minut blev 2-0, da et fremragende kontraangreb havde Lukas Spalvis og Anders Due som næstsidste stationer, inden en hårdt presset Danny Olsen skrabede læderet i eget net. (Læs Kent Nielsens udtalelser om de mange modstanderselvmål).

Udebane_2013_5AaB fortsatte ufortrødent den offensive stil, og allerede inden pausen var der yderligere tilbud til Kasper Kusk, Lukas Spalvis og Patrick Kristensen, som dog alle var for ineffektive.

Var man en smule bekymret for, om de flotte takter kunne fortsætte i anden halvleg, så blev man hurtigt beroliget, for de hårdt arbejdende AaB’er udviste ingen nåde og kontrollerede med det samme slagets gang.

Martin Jørgensen havde dog en udmærket skudmulighed, som AaB-defensiven fik afværget, før det efter 66 minutter blev 3-0, da Kasper Risgård med en smart hælaflevering frispillede Kasper Kusk, der denne gang ikke levnede AGF-keeper Emil Ousager nogen chance.

Bare fem minutter senere blev føringen øget til 4-0, da et langt angreb endte hos Patrick Kristensen som efter en nydelig sparkefinte lagde læderet op i det fjerneste målhjørne.

Resten af dysten blev regulær cruise control fra AaB’s side, og eneste ærgerlige indslag var AGF’s reducering ved indskiftede Stephan Petersen, som alene med AaB-målmand Nicolai Larsen udnyttede en tilfældig bold efter et afrettet skud.

Torsdag den 27. marts spilles den første semifinale på udebane, mens der er returkamp på Nordjyske Arena onsdag den 9. april.

Udebane_ny_KuskFørstkommende opgave er dog søndagens hjemmekamp i Superligaen mod FC Vestsjælland. Køb i forsalg din billet til opgøret her.

Matchfacts – DBU Pokalen, kvartfinale, Pokalslaget Om Jylland #4
AGF-AaB  1-4 (0-2)
2. min 0-1 Nicolaj Thomsen, 33. min 0-2 selvmål Danny Olsen, 66. min 0-3 Kasper Kusk, 71. min 0-4 Patrick Kristensen, 79. min 1-4 Stephan Petersen.
Advarsler AGF: Kasper Povlsen (42), Mikkel Kirkeskov (73).
Advarsler AaB: Ingen.
4.517 tilskuere på NRGi Park.

AGF (4-1-4-1): Emil Ousager, Alexander Juel Andersen, Johan Lædre Bjørdal, Anders Kure, Mikkel Kirkeskov, Martin Jørgensen (63: Stephan Petersen), Danny Olsen, Kasper Povlsen, Casper Sloth (46: David Devdariani), Osama Akharraz (46: Jesper Lange), Davit Skhirtladze.

AaB (4-4-2): Nicolai Larsen, Patrick Kristensen, Kenneth Emil Petersen, Rasmus Thelander, Jakob Ahlmann, Anders Due (69: Mathias Wichmann), Rasmus Würtz (75: Thomas Augustinussen), Kasper Risgård, Nicolaj Thomsen, Kasper Kusk, Lukas Spalvis (63: Jeppe Curth).

Dommer: Michael Tykgaard.