AaB forventer pokaldrama i Aarhus

25. februar 2014 kl. 17:30

AaB har tre gange tidligere mødt AGF i DBU Pokalen, og i alle tre tilfælde – senest i kvartfinalen i 1991 – har aarhusianerne sejret.

AaB-AGF8- AGF leverede i søndags mod FC København både en god præstation og et godt resultat. De var kompakte og dygtigt organiserede og gav ikke meget spillerum, konstaterer Kent Nielsen.

- Samtidig har AGF fin styrke i duelspillet og i omstillingerne, så vi skal offensivt have præcision og fart i bolden, mens vi defensivt skal forsøge at finde løsninger over for deres kontrafase.

- For vores eget vedkommende så glæder vi os over med et point i Brøndby at have fået en godkendt start på foråret. Selvom vi umiddelbart efter opgøret var skuffede over at sætte en sen føring over styr, så kan vi tage mange positive ting med fra kampen, ligesom vi også er bevidste om, hvad vi skal forbedre, understreger AaB’s cheftræner.

Onsdag aftens kvartfinale er identisk med AaB’s 29. af slagsen, hvilket ingen andre danske klubber har præsteret.

- I morgen gælder det to ligeværdige hold, som begge har stolte pokaltraditioner, så begge klubber ved, hvor meget det betyder at nå frem til en finale, siger Kent Nielsen med henvisning til AGF’s deltagelse i 11 finaler og AaB’s ditto i ti.

- Derfor forventer jeg også et ægte pokaldrama, hvor de små ting kan bestemme udfaldet, og det er logisk, at vi vil gøre alt for, at det bliver os, der får adgang til semifinalerne, siger Kent Nielsen, der har udtaget følgende 19 navne:

1 Nicolai Larsen, 2 Patrick Kristensen, 3 Jakob Ahlmann, 5 Kenneth Emil Petersen, 7 Anders Due, 8 Rasmus Würtz, 9 Thomas Augustinussen, 10 Jeppe Curth, 11 Rasmus Jönsson, 14 Mathias Wichmann, 17 Kasper Kusk, 19 Søren Frederiksen, 21 Kasper Risgård, 22 Carsten Christensen, 23 Nicolaj Thomsen, 26 Rasmus Thelander, 29 Rolf Toft, 32 Kasper Pedersen og 33 Lukas Spalvis.

Rasmus Jönsson er tvivlsom til Pokalslaget om Jylland, mens Henrik Dalsgaard og Anders K. Jacobsen fortsat er på skadeslisten.

Udover avancement til semifinalerne spiller klubberne om 20.000 kr. – sponsoreret af Oddset – som vinderholdet umiddelbart efter slutfløjtet løber ned og overrækker sine supportere. Beløbet er øremærket tifo-arbejdet og stemningsskabende aktiviteter til det næste indbyrdes slag om Jylland.

'