Efterårssæsonen i tal

26. december 2013 kl. 08:05

Efter de første 18 kampe i Superligaen 2013/2014 er AaB placeret på andenpladsen inden vinterpausen. De 18 kampe har kastet en række forskellige tal og statistikker af sig, som vi her kigger nærmere på:

- Med ni scoringer er Kasper Kusk på en delt andenplads på topscorerlisten, sammen med angriberne Morten Duncan Rasmussen (FC Midtjylland), Ronnie Schwartz (Randers FC) og Igor Vetokele (FC København).

SonderjyskE17- AaB har ikke tabt en kamp på hjemmebane i indeværende sæson og har i hele 2013 kun tabt én gang på Nordjyske Arena (4. april mod FC Nordsjælland 1-0).

- AaB er ubesejret i 14 hjemmekampe i træk på Nordjyske Arena, hvilket er en tangering af klubrekorden.

- AaB er Superligaens næstmest scorende hold med i alt 32 mål, kun overgået af FC København med 34 mål, samt tangeret af FC Midtjylland, der også har scoret 32 mål.

- Med 20 scoringer imod sig har AaB lukket næst-færrest mål ind i Superligaen i de første 18 kampe i sæsonen, kun overgået af FC Midtjylland, der har lukket 16 mål ind.

- I ti hjemmekampe på Nordjyske Arena har AaB blot lukket fem mål ind.

- Ingen modstander har scoret mere end én gang mod AaB på Nordjyske Arena.

- 5-0 sejren over Viborg F.F. den 9. december er den foreløbig største sejr i Superligaen blandt alle hold i denne sæson.

- 4-1 sejren over Randers FC den 11. november er den kamp i hele Superligaens historie, hvor der er blevet uddelt flest kort. I alt gav dommer Lars Christoffersen 11 gule kort og et rødt kort i kampen, heraf fem advarsler til AaB.

RFC07

- AaB’s pointgennemsnit for efteråret 2014 er på 1,78 pr. kamp. Det er det bedste gennemsnit for en efterårssæson siden 2007/2008, hvor gennemsnittet var på 2,00.

- Ni forskellige spillere har scoret for AaB i dette efterår. Hertil kommer hele fem scoringer via selvmål af modstanderen.

- AaB’s 32 scoringer fordeler sig med 14 mål scoret i første halvleg af kampene, mens 18 mål er scoret i anden halvleg af de 18 opgør.

- Jakob Ahlmann har modtaget flest kort blandt AaB-spillerne i efteråret 2013. I alt fem advarsler blev det til for den dygtige venstre back. Næste mand på listen er Rasmus Würtz med fire advarsler.

- AaB har endnu ikke begået et straffespark i indeværende sæson.

- Kasper Kusk og Nicolaj Thomsen er de eneste spillere i AaB-truppen, der har fået spilletid i alle sæsonens foreløbige 18 kampe.

Vil du være med, når bolden atter ruller på Nordjyske Arena til foråret?

Så følg dette link og køb et halvsæsonkort – så er du sikret fast plads til alle syv spændende hjemmekampe, og sparer samtidig penge på billetterne.

'