Buus på inspirationstur i Ajax

18. november 2013 kl. 14:25

Således var AaB’s målmandstræner på besøg hos den hollandske mesterklub fra tirsdag til fredag, en tur hvor også kollegerne Nikolai Pold fra AC Horsens og Henrik Ipsen fra FC Midtjylland deltog.

– Vi har gennem et stykke tid haft en slags uformel ERFA-gruppe, hvor de blandt andet har været i Aalborg og overvære en af vores træninger, ligesom jeg har været på besøg hos dem. Vi går også på målmandskursus sammen, så den vej rundt var det oplagt at lave en fælles tur for at få nye indtryk, forklarer Poul Buus mandag eftermiddag til aabsport.dk.

handsker_med_Bold- Muligheden for os kom via Ajax’ danske agent John Steen Olesen. På turen fulgte vi Ajax-træningerne hver dag fra kl. 10.30, hvor førsteholdet trænede, og helt ned til U/10-holdets træninger så vi sluttede omkring klokken 18.00-19.00 stykker hver aften.

- Det imponerende ved Ajax er, at de har et meget fasttømret koncept. Der er fire-fem trænere på hver årgang og vil man være træner i Ajax starter man fra bunden med de små hold, ligegyldig hvem man er.

- De trænere der i dag er omkring førsteholdet er navne som Frank de Boer, Dennis Bergkamp og Jaap Stam, samt målmandstræner Carlo l’Ami, der alle har spillet for Ajax’ førstehold, så det er ikke hvem som helst der har med de bedste spillere at gøre.

- Der var mange gode ting for os at se på og lære fra. Ajax har blandt andet stort fokus på at målmændene også skal kunne spille med fødderne, ligesom de meget involverer markspillerne i bagkæden i målmandstræningen, hvilket var spændende at følge.

- Det ligger godt i tråd med de ting vi lærer på det såkaldte M3-kursus som vi alle tre deltager på herhjemme. Det er den højeste målmandstræner-licens der findes og den giver blandt andet licens til at træne i Europa. Kurset er egentlig udsprunget af Ajax’ koncept, så det var spændende at se hvordan de griber tingene an dernede.

- Det handlede derfor om at suge en masse indtryk til sig og se hvad de gør anderledes. Vi fik også lavet en masse gode notater og set på nye træningsøvelser, som vi så sammen kunne gennemgå efterfølgende.

- Alt i alt var det en meget positiv oplevelse, og jeg er sikker på at der også i fremtiden vil blive nye inspirationsture, afrunder Poul Buus, der nu kan se frem til at benytte den nye viden i den daglige træning med blandt andet Nicolai Larsen og Carsten Christensen, samt en række af AaB’s ungdomshold.

'