Vidste du om AaB og Viborg F.F...

3. oktober 2013 kl. 06:41

- at AaB har vundet de fire seneste Superliga-kampe mod Viborg F.F., men det er over fem år siden, at de to klubber har mødt hinanden i Superligaen.

FCK09- at det seneste indbyrdes Superliga-møde 4. maj 2008 endte med en 1-0 sejr til AaB på Energi Viborg Arena, hvor Andreas Johansson blev matchvinder.

- at fra ovennævnte opgør i Viborg er der søndag fire mulige gengangere personificeret i Thomas Augustinussen, Kasper Risgård og Patrick Kristensen fra AaB og Simon Nagel fra Viborg F.F.

- at seneste Superliga-duel i Aalborg mellem AaB og Viborg F.F. 23. marts 2008 sluttede med en hjemmesejr på 2-0 efter scoringer af Kasper Risgård og Thomas Enevoldsen.

- at fra den nuværende AaB-trup har udover Kasper Risgård (2 mål) også Thomas Augustinussen (3 mål) tidligere været på måltavlen for AaB i en Superliga-dyst mod Viborg F.F.

- at AaB søndag uden nederlag mod Viborg F.F. vil kunne fejre sin tiende hjemmekamp i træk i Superligaen uden nederlag. Det vil i givet fald være syvende gang, at AaB præsterer en serie på ti kampe på stribe på hjemmebane uden nederlag – senest september 2007-maj 2008.

- at AaB er sæsonens tredjebedste hjemmehold i Superligaen med ni point i fem kampe, mens Viborg F.F. er sæsonens næstbedste udehold med otte point i fem kampe.

- at Kent Nielsen som cheftræner har mødt Viborg F.F. ti gange tidligere i Superligaen, men det bliver hans første duel i spidsen for AaB. Hans statistik siger tre sejre, tre uafgjorte og fire nederlag; samtlige tre sejre har været med cifrene 3-1.

- at AaB og Viborg F.F. også i 1995 mødtes på datoen 6. oktober. Dengang sejrede viborgenserne på hjemmebane med hele 4-0.

- at AaB senest var i aktion på datoen 6. oktober, da det i 1999 sluttede 2-2 på Nordjyske Arena mod AB.

- at Søren Frederiksen søndag kan blive noteret for sin Superliga-kamp nr. 25 for AaB i sin officielle kamp nr. 29 for klubben.

(Statistisk kilde: danskfodbold.com og aabsport.dk).

'