Vidste du om AaB og SønderjyskE...

2. oktober 2015 kl. 12:31

- at den forestående duel er Alka Superligakamp nummer 28 mellem AaB og SønderjyskE. Statistikken siger ti sejre til AaB, otte uafgjorte og ni nederlag samt en målscore på 36-36.

SonderjyskE01- at med en sejr mod SønderjyskE vil AaB tage sin sejr nummer 200 på hjemmebane i Alka Superligaen. Samtidig vil en sejr betyde, at AaB også scorer sit mål nummer 700 på hjemmebane i  Alka Superligaen, da totalen pt. viser 699 mål.

- at senest AaB havde besøg af SønderjyskE endte kampen med en sejr til udeholdet på 4-1. Det er imidlertid det eneste tilfælde i sæsonerne siden 2007/2008, hvor der er scoret fire mål mod AaB i en Superligakamp på Nordjyske Arena. Kasper Risgård havde endda bragt AaB foran i den pågældende kamp 22. marts 2015.

- at klubberne senest mødte hinanden 26. april 2015, hvor AaB sejrede 3-0 på Sydbank Park i Haderslev efter scoringer af Nicklas Helenius og to gange Anders K. Jacobsen.

- at fra den nuværende trup har udover Kasper Risgård (2 mål) og Nicklas Helenius (2) også Lukas Spalvis (2 mål), Rasmus Würtz (1), Patrick Kristensen (1) og Thomas Augustinussen (1) tidligere været på måltavlen for AaB i en Alka Superligakamp mod SønderjyskE.

- at hvis kampen ender med en sejr til en af klubberne, vil det være den tiende Alka Superligakamp i træk, at AaB ikke spiller uafgjort. En tilsvarende serie præsterede AaB senest i marts-maj 2014, hvor det blev til 11 kampe uden pointdeling.

- at det respektive hjemmehold ikke vandt nogle af de tre indbyrdes Alka Superligaopgør mellem AaB og SønderjyskE i sidste sæson, hvor det i to tilfælde blev til sejr til udeholdet (én til hver klub), og den tredje kamp endte uafgjort.

- at AaB ikke har holdt modstanderen fra at score i de seneste otte Alka Superligakampe, og at det endnu ikke er lykkedes på Nordjyske Arena i indeværende sæson. Hvis det heller ikke lykkes mod SønderjyskE, vil det være første gang siden juli-oktober 2008, at AaB ikke præsterer et clean sheet i seks Alka Superliga-hjemmekampe i træk.

- at AaB og SønderjyskE er Alka Superligaens to mest målfarlige mandskaber med henholdsvis 17 og 19 scoringer. Der er således næsten garanti for mål, idet en Alka Superligakamp mellem de to mandskaber på Nordjyske Arena aldrig er endt uden scoringer og kun i to tilfælde har budt på én scoring.

- at Nicolaj Thomsen søndag kan spille sin Alka Superligakamp nummer 100 i sin officielle optræden nummer 125 for AaB. Han debuterede for AaB for præcis tre-et-halvt år siden, hvilket giver gennemsnitligt 35 officielle kampe for AaB pr. år.

- at Jakob Kehlet søndag eftermiddag dømmer sin Alka Superligakamp nummer 116 og den 22. med deltagelse af AaB (8V-6U-7T). Jakob Kehlet har én gang tidligere dømt et opgør mellem de to klubber, da det 19. juli 2014 sluttede målløst i Haderslev.

- at AaB traditionelt har haft det skidt med DM-kampe afviklet på hjemmebane på datoen 4. oktober. Bortset fra sejren på 3-0 over BK Frem i 1931 er de efterfølgende otte hjemmekampe endt uden sejr til AaB! De otte hjemmekampe på datoen 4. oktober er endt med to uafgjorte og hele seks nederlag.

- at det groft sagt er enten tre eller nul point for AaB i 2015, idet AaB kun har spillet uafgjort i tre af de 26 spillede Alka Superligakampe i hele 2015 svarende til 11,5 pct. af kampene.

- at AaB’s cheftræner Lars Søndergaard søndag for første gang står over for den klub, han har stået i spidsen for de seneste fire sæsoner. Hvis han formår at tage tre point mod sin tidligere klub, vil han samtidig passere sin sejr nummer 50 som træner i Alka Superligaen, hvoraf de 40 har været som cheftræner for SønderjyskE.

- at AaB donerer 1 kr. pr. tilskuer til Alka Superligakampe på Nordjyske Arena til Hele Nordjyllands Håndsrækning, der i efteråret 2015 går ubeskåret til The Back To Life Project, som efter efterårets fem første hjemmekampe allerede er sikret en donation på 38.346 kr. Køb i forsalg din billet her.

(Statistisk kilde: danskfodbold.com og aabsport.dk).

'