Nordjysk talentfilosofi

10. oktober 2013 kl. 12:30

Både Dansk Boldspil-Unions skærpede krav og AaB’s egen tilgang til talentarbejdet har ført til, at nogle meget interessante unge spillere er på vej frem.

4_traening 10- Det har noget med ressourcer at gøre. For seks-syv år siden var der ingen fuldtidsansættelser i AaB’s talentudvikling – udover Poul Erik Andreasen (udviklingschef, red.), der tog sig af de allerdygtigste og de nyoprykkede Superliga-spillere, fortæller Jacob Larsen til Kontra og fortsætter:

- Så kom DBU’s licenskrav, der påkrævede fuldtidsansatte talenttrænere og endda også en fuldtidsansat talentchef. Kravene har ikke været den eneste katalysator, men DBU har med dem været en medvirkende årsag til danske klubbers talentarbejde.

Tre spillere får ekstra fokus, når snakken bliver mere konkret. Andreas Bruhn, Jakob Blåbjerg og Christian Rye er alle tre med i den gruppe af unge spillere, der står på spring til at kunne bryde gennem lydmuren i de kommende sæsoner. Sidstnævnte får rosende ord med fra sin tidligere træner, Jacob Friis:

- Christian Rye er en teknisk dygtig midtbanespiller med en stor arbejdsiver og et tilsvarende løbepensum. Han har et godt blik for spillet og er en god binding mellem opbygnings- og afslutningsspillet.

Du kan læse hele artiklen om AaB’s talentarbejde i det nyeste nummer af Kontra Magazine på www.kontramag.dk.

'