AaB klar til kvartfinalen

30. oktober 2013 kl. 15:56

Selvom værterne ufortjent tog føringen midtvejs i første halvleg, så bevarede AaB roen og sikrede en meget fortjent sejr.

Udebane_ny_Kenneth EmilI forhold til Superliga-kampen i søndags mod SønderjyskE havde AaB syv ændringer i startformationen, hvor Rasmus Thelander, Jakob Ahlmann, Anders Due, Thomas Augustinussen, Mathias Wichmann, Andreas Bruhn og Søren Frederiksen afløste Lasse Nielsen, Henrik Dalsgaard, Kasper Kusk, Rasmus Würtz, Kasper Risgård, Nicolaj Thomsen og Rasmus Jönsson.

Som forventet dominerede AaB massivt fra første fløjt, og første chance kom i det sjette minut, hvor Andreas Bruhn, der for første gang var at finde i startopstillingen, halvkiksede sin flugter efter oplæg fra Patrick Kristensen.

Også Anders Due og Anders K. Jacobsen forsøgte sig, inden FC Sydvest i det 16. minut på sit første reelle angreb tilspillede sig en stor mulighed, som Jacob Eriksen headede forbi.

Udebane_2013_1Seks minutter senere tog hjemmeholdet i stedet føringen, da et opspil i højre endte hos Ro Ingemann, der køligt udplacerede AaB-keeper Nicolai Larsen.

Scoringen var naturligvis noget af et chok for AaB, som imidlertid var tæt på en udligning i det 28. minut, men Søren Frederiksen afsluttede lige på FC Sydvests bageste skanse Kasper Tiedemann efter en frispilning af Anders K. Jacobsen.

Få øjeblikke senere blev Rasmus Thelanders hovedstød efter et hjørnespark efværget på selve mållinien, og i den efterfølgende sekvens tordnede Kenneth Emil Petersen returbolden højt i sidenettet.

Den velfortjente udligning kom i stedet tre minutter før pausen, da en velspillende Patrick Kristensen for anden kamp i træk blev nedlagt i straffesparksfeltet, hvorefter Kenneth Emil Petersen eksekverede via underkanten af overliggeren.

Og bare to minutter senere bragte AaB sig også i front, da Anders K. Jacobsen fra tæt hold udnyttede et hjørnespark.

Kampbilledet var det samme i anden halvleg, og allerede efter 52 minutter nettede Søren Frederiksen til 3-1 efter et nydeligt og tålmodigt angreb, hvor flere spillere var involveret.

I fortsættelsen havde Søren Frederiksen og Patrick Kristensen gode chancer, mens Anders Due sendte et tørt hug på den ene opstander.

Med 18 minutter igen opstod dog pludselig en friløber til Ro Ingemann, men Nicolai Larsen reddede flot for AaB.

Herfra blev sejren stille roligt kørt hjem, og AaB kan nu med spænding afvente morgendagens lodtrækning til kvartfinalerne.

Førstkommende opgave for AaB er dog lørdagens spændende Superliga-topopgør på Nordjyske Arena mod OB. Køb i forsalg din billet her.

Matchfacts – DBU Pokalen, ottendedelsfinale
FC Sydvest-AaB  1-3 (1-2)
22. min 1-0 Ro Ingemann, 42. min 1-1 Kenneth Emil Petersen, 44. min 1-2 Anders K. Jacobsen, 52. min 1-3 Søren Frederiksen.
Advarsler FC Sydvest: Ingen.
Advarsler AaB: Mathias Wichmann (50).
??? tilskuere på Løgumkloster Stadion.

FC Sydvest (4-4-1-1): Kasper Tiedemann, Morten Hansen, Esben Thøstesen, Marten van Ittersum, Simon Hansen, Anders Truelsen, Jacob Eriksen (51: Thomas Callesen), Christian Degn, Lars Bo Lauritzen (70: Ibrahim Badran), Sebastian Spornberger (46: Jesper Rasmussen), Ro Ingemann.

AaB (4-4-2): Nicolai Larsen, Patrick Kristensen (75: Henrik Dalsgaard), Kenneth Emil Petersen, Rasmus Thelander, Jakob Ahlmann, Anders Due, Thomas Augustinussen, Mathias Wichmann, Andreas Bruhn, Søren Frederiksen (79: Hallur Hansson), Anders K. Jacobsen (63: Lukas Spalvis).

Dommer: Dennis Mogensen.