Sent comeback gav AaB-sejr

1. september 2013 kl. 21:41

Set over hele opgøret var gevinsten fortjent, og AaB er nu ubesejrede i otte Superliga-kampe i træk på Nordjyske Arena.

BIF15I forhold til opgøret i DBU Pokalen i torsdags mod Silkeborg I.F. havde AaB fem ændringer i startformationen, hvor Patrick Kristensen, Rasmus Würtz, Anders Due, Nicolaj Thomsen og Anders K. Jacobsen afløste Henrik Dalsgaard, Thomas Augustinussen, Mathias Wichmann, Søren Frederiksen og Lukas Spalvis.

AaB var dermed i samme opstilling som i den seneste Superliga-hjemmekamp i mandags mod FC Midtjylland, og man var i første minut tæt på at få tilsvarende drømmestart som i dysten mod FCM, men fuldstændig fri foran mål sendte Anders Due forarbejdet fra Kasper Kusk forbi.

I hele første halvleg så man et AaB-mandskab dominere, og særligt gjorde dybdeløb ondt på gæsterne, som dog i det tiende minut havde sin første afslutning, da Mikkel Thygesen testede AaB-keeper Nicolai Larsen.

BIF05Efter et kvarters spil blev Kasper Risgård nedlagt i udeholdets straffesparksfelt af en albue fra Quincy Antipas, men dommer Mads-Kristoffer Kristoffersen vurderede ikke, at episoden var nok til et straffespark,

Desværre var Kasper Risgård så medtaget, at han måtte forlade banen til fordel for Mathias Wichmann, og trods det uheldige afbræk fortsatte AaB de offensive takter.

Efter 26 minutter blev Anders K. Jacobsen og Kasper Kusk således sendt alene igennem, men der blev tøvet for længe, hvorfor situationen i stedet endte med en skudchance til Mathias Wichmann, der sendte bolden langt over mål.

Simon Makienok skrabede et minut før pausen Brøndbys første tilbud over mål, mens AaB i første halvlegs tillægstid var endnu tættere på, da Rasmus Würtz firsttimede en nedfaldsbold tæt forbi stolpen.

BIF16De sidste 45 minutter udviklede sig mere rodet, og AaB havde indtil slutfasen svært ved at få sat spillet som ønsket.

I stedet lykkedes gæsterne med at bringe mere fysik ind i affæren, og de lange bolde mod hovedspilsstærke Simon Makienok var vanskelige at håndtere både på første- og på andenbolden.

Allerede efter 46 minutter var Quincy Antipas nærgående, men Nicolai Larsen reddede med en fodparade, og AaB’s bageste skanse var også placeret rigtigt, da Martin Albrechtsen på det efterfølgende hjørnespark headede fra tæt hold.

I den modsatte ende forsøgte både Rasmus Würtz og Anders K. Jacobsen sig, mens Nicolai Larsen på ny var på plads over for et skud fra Andrew Hjulsager.

I det 63. minut afværgede Rasmus Würtz få meter fra mållinien Dario Dumic’ hovedstød, men Brøndby tog i stedet føringen 18 minutter før tid, da AaB blevet spillet tynde, inden Simon Makienok sikkert eksekverede forbi Nicolai Larsen.

BIF12Umiddelbart tegnede der sig ikke et comeback af AaB, men med fremragende moral fik man alligevel vendt udviklingen.

Syv minutter før tid stod Nicolaj Thomsen for oplægget til indskiftede Henrik Dalsgaard, der køligt chippede læderet forbi Lukas Hradecky til udligning 1-1.

Straks efter sendte Nicolaj Thomsen en god skudchance lige på Lukas Hradecky, mens Mathias Wichmanns afslutning på riposten blev rettet af.

AaB havde dermed for alvor taget teten igen, og i det 86. minut kom den ultimative forløsning, da Anders K. Jacobsen sendte forarbejdet fra Henrik Dalsgaard og Søren Frederiksen i netmaskerne.

Herfra kørte AaB de tre point sikkert i hus, og dermed indtager indtager cheftræner Kent Nielsens tropper – afhængig i Randers FC’s formåen mandag aften – enten en tredje- eller en fjerdeplads efter syv spillerunder.

Næste udfordring for AaB er udekampen mod SønderjyskE fredag den 13. september.

(Fotos: Carsten Kuna Kristensen).

Matchfacts – Superligaen, 7. spillerunde
AaB-Brøndby I.F.  2-1 (0-0)
72. min 0-1 Simon Makienok, 83. min 1-1 Henrik Dalsgaard, 86. min 2-1 Anders K. Jacobsen.
Advarsler AaB: Rasmus Würtz (35), Søren Frederiksen (75).
Advarsler Brøndby I.F.: Riza Durmisi (9), Quincy Antipas (49), Frederik Holst (79).
8.566 tilskuere på Nordjyske Arena.

AaB (4-4-1-1): Nicolai Larsen, Patrick Kristensen (76: Henrik Dalsgaard), Rasmus Thelander, Lasse Nielsen, Jakob Ahlmann, Kasper Kusk, Rasmus Würtz, Kasper Risgård (20: Mathias Wichmann), Anders Due (69: Søren Frederiksen), Nicolaj Thomsen, Anders K. Jacobsen.

Brøndby I.F. (4-4-2): Lukas Hradecky, Michael Almebäck (46: Frederik Holst), Dario Dumic, Martin Albrechtsen, Riza Durmisi, Quincy Antipas (80: Lebogang Phiri), Martin Ørnskov, Thomas Kahlenberg, Mikkel Thygesen, Andrew Hjulsager (88: Kenneth Zohore), Simon Makienok.

Dommer: Mads-Kristoffer Kristoffersen.