Mål i tillægstiden sikrer velfortjent AaB-sejr

13. september 2013 kl. 20:32

Med de tre point avancerer AaB i hvert fald indtil søndag op på Superligaens andenplads.

Udebane_ny_LasseI forhold til opgøret i seneste spillerunde mod Brøndby I.F. havde AaB en enkelt ændring i startformationen, hvor Søren Frederiksen afløste Anders Due, hvorfor AaB også skiftede spilsystem fra 4-4-1-1 til 4-4-2.

Fra første fløjt indledte hjemmeholdet med et aggressivt og offensivt pres – primært startet med en høj bold, som især AaB’s Lasse Nielsen dog kampen igennem var mand for at komme i vejen for.

Første forsøg til værterne opstod imidlertid efter en hurtig omstilling, men afslutningen fra Tommy Bechmann i det sjette minut voldte ikke AaB-keeper Nicolai Larsen problemer.

AaB forsøgte denne aften at variere sit velkendte flydende kombinationsspil med en mere direkte lang fremlægning, og ofte var der masser af plads bag SønderjyskE-forsvaret, men flere gange i første halvleg manglede AaB’erne både øjet for den rigtige pasning og det rette løb.

Udebane_ny_AhlmannHurtigt fik AaB dog styr på begivenhederne, selvom dystens første farlige forsøg kom fra Tommy Bechmann, hvis firsttimer i det 17. minut fra kanten af straffesparksfeltet gik en meter over målrammen.

Tre minutter senere kunne Nicolaj Thomsen have scoret sin første AaB-træffer, men frispillet af Anders K. Jacobsen gik den efterfølgende afslutning fladt få centimeter forbi den fjerneste stang.

AaB’s spillemæssige kvaliteter blev mere og mere tydelige, og det var ikke ulogisk, at føringsmålet kom efter knap en halv time, da fint opspil og en fortrinlig aflevering fra Kasper Risgård gjorde forarbejdet for Anders K. Jacobsen, der ved den bageste stolpe headede AaB i front.

Udebane_ny_KuskFuldtræfferen havde imidlertid den modsatte effekt af, hvad man umiddelbart kunne forvente, for i de følgende minutter overtog værterne initiativet.

Rasmus Thelander fik i sidste øjeblik tacklet Nicolaj Madsen, mens Niels Lodberg headede over på det efterfølgende hjørnespark.

Netop som AaB igen syntes at have fået greb om begivenhederne, så kom alligevel udligningen, da en ellers hårdt fightende Jakob Ahlmann var uheldig at glide i græsset, så Nicolaj Madsen kunne aflevere fladt på tværs til den forhenværende AaB'er Daniel Christensen, der eksekverede læderet over stregen.

Udligningen kunne heldigvis ikke slå cheftræner Kent Nielsens tropper ud, og i næsten hele anden halvleg blev man vidne til massiv AaB-dominans.

Niels Lodberg var nærgående for SønderjyskE efter 53 minutter, mens Anders K. Jakobsen truede hjemmeholdets bageste bastioner ti minutter senere.

Indskiftede Julian Luque sendte bolden et stykke forbi målrammen, før Søren Frederiksen serverede kuglen i panden på Anders K. Jacobsen, der headede den gode mulighed snert over tværribben.

Med 20 minutter igen blev Henrik Dalsgaard og debutanten Rasmus Jönsson sendt på grønsværen for AaB, og begge nåede at levere et aldeles fint indtryk.

Både Kasper Risgård og Henrik Dalsgaard forsøgte sig, inden Daniel Christensen modtog direkte rødt kort for en forseelse mod Kasper Kusk.

Henrik Dalsgaard sendte en stor mulighed forbi, mens Rasmus Jönssons hovedstød blev afværget på selve mållinien.

AaB bevarede imidlertid tålmodigheden, og Anders K. Jacobsen nåede at være tæt på endnu engang, før forløsningen kom i det 91. minut, da Kasper Kusk fandt Henrik Dalsgaard, som afleverede på tværs til Rasmus Würtz, der tæt under mål fik skrabet bolden over stregen til 2-1.

I slutsekunderne cementerede AaB sejren endeligt, da Rasmus Jönsson sendte Nicolaj Thomsen og Kasper Risgård alene med SønderjyskE-målmand Martin Skender, der intet kunne stille op, da Thomsen afleverede på tværs til Risgård.

Også i næste uge spiller AaB fredagskamp på udebane, når det gælder duellen hos Randers FC.

Matchfacts – Superligaen, 8. spillerunde
SønderjyskE-AaB  1-3 (1-1)
29. min 0-1 Anders K. Jacobsen, 43. min 1-1 Daniel Christensen, 90. min 1-2 Rasmus Würtz, 90. min 1-3 Kasper Risgård.
Udvisning SønderjyskE: Daniel Christensen (79).
Advarsler SønderjyskE: Niels Lodberg (54), Adama Guira (61), Nicolaj Madsen (71), Julian Luque (89).
Advarsler AaB: Anders K. Jacobsen (33), Lasse Nielsen (52).
3.123 tilskuere på Haderslev Fodboldstadion.

SønderjyskE (3-4-3): Martin Skender, Bjørn Paulsen, Niels Lodberg, Hallgrimur Jonasson, Mark Gundelach (66: Julian Luque), Henrik Hansen (84: Andreas Oggesen), Adama Guira, Florian Hart, Nicolaj Madsen, Tommy Bechmann (78: Kenneth Fabricius), Daniel Christensen.

AaB (4-4-2): Nicolai Larsen, Patrick Kristensen (70: Henrik Dalsgaard), Rasmus Thelander, Lasse Nielsen, Jakob Ahlmann, Kasper Kusk, Rasmus Würtz, Kasper Risgård, Nicolaj Thomsen, Søren Frederiksen (70: Rasmus Jönsson), Anders K. Jacobsen (90: Thomas Augustinussen).

Dommer: Dennis Mogensen.