AaB-reserver sejrede i Randers

16. september 2013 kl. 16:57

AaB var igennem hele dysten såvel spille- som chancemæssigt overlegne, hvorfor det var unødvendigt, at der i de sidste fem minutter blev spænding om udfaldet.

Udebane_ny_Kenneth EmilAaB havde hele vejen mest boldbesiddelse mod et ungt Randers-mandskab, der imidlertid nåede at skabe sig en stor mulighed, inden Martin Svensson også bragte værterne i front i det niende minut, efter at AaB-forsvaret var spillet tyndt.

To minutter senere opstod en stor chance til Mathias Wichmann, som headede Andreas Bruhns præcise indlæg over mål.

Få øjeblikke efter opstod en ny god mulighed til AaB, da Lukas Spalvis frispillede Rasmus Jönsson, men hjemmeholdets målmand dykkede ned i støvlerne på AaB’s svenske angriber og fik afværget situationen.

Senere sendte både Rasmus Jönsson og Mathias Wichmann pæne skudmuligheder forbi målrammen, mens Kasper Pedersen med hælen efter et vedvarende AaB-pres afsluttede tæt forbi den ene opstander.

I den modsatte ende leverede keeper Carsten Christensen midtvejs i halvlegen en god redning, da Martin Svensson var spillet alene igennem.

Efter knap en halv time kom omsider den fortjente udligning, da Kenneth Emil Petersen fra tæt hold skubbede hovedstødsafleveringen fra Thomas Augustinussen over mållinien.

AaB fortsatte dominansen, og føringsmålet kom i det 32. minut, da Kasper Pedersen headede Anders Dues perfekte hjørnesparksbold utageligt i netmaskerne.

Syv minutter før pausen blev et giftigt forsøg fra Lukas Spalvis reddet, og Rasmus Jönsson var igen nærgående efter nydeligt forarbejde fra Mathias Wichmann.

Også i anden halvleg dominerede AaB stort, og Anders Due havde det første farlige forsøg i det 54. minut, og to minutter senere var indskiftede Henrik Dalsgaard tæt på.

Endnu et AaB-forsøg kom fra Anders Due, mens Randers FC midt i trængselstiderne fik to udmærkede kontrachancer.

Fuldt fortjent blev gevinsten dog tilsyneladende slået fast 20 minutter før tid, da Lukas Spalvis med en eminent detalje chippede læderet over den fremstormende målmand til 3-1.

I fortsættelsen var både Andreas Bruhn, Anders Due, Hallur Hansson og Lukas Spalvis tæt på at udbygge føringen, men i stedet fik Edgar Babayan reduceret fem minutter før tid.

Efterfølgende havde Martin Svensson endda chancen for at udligne, men heldigvis for AaB kiksede Randers-spilleren sin afslutning.

I dommerens tillægstid cementerede Lukas Spalvis sejren endeligt, da han med en klinisk afslutning udnyttede forarbejdet fra Hallur Hansson.

Med sejren indtager AaB førstepladsen i puljen, hvor næste opgave er hjemmekampen mod AGF mandag den 30. september.

Matchfacts – Reserveholdsturneringen, Pulje Nord, 5. spillerunde
Randers FC-AaB  2-4 (1-2)
9. min 1-0 Martin Svensson, 28. min 1-1 Kenneth Emil Petersen, 32. min 1-2 Kasper Pedersen, 70. min 1-3 Lukas Spalvis, 85. min 2-3 Edgar Babayan, 90. min 2-4 Lukas Spalvis.