AaB klar til klassiker

27. september 2013 kl. 16:07

Dog har AaB hjemme på Nordjyske Arena vundet 30 gange ud af 62 opgør i Danmarksturneringen mod AGF, og aktuelt er AaB ubesejret i de hjemlige omgivelser i otte Superliga-kampe i træk eller siden 4. april 2013.

SOJ_fansAaB har til gengæld ikke slået AGF i de seneste fem kampe eller siden juli 2011.

Cheftræner Kent Nielsen ser frem til endnu et tæt og intenst Superliga-opgør:

- Begge hold kan indtil videre være tilfredse med pointhøsten, og søndagens 123. udgave af Slaget om Jylland kan få afgørende betydning for, om man formår at holde sig i Superligaens bedste halvdel.

- Der bliver helt sikkert tale om et jævnbyrdigt opgør. AGF har et hold med et fint miks af erfarne og unge spillere, og de har både fysik, kreativitet og hurtighed, hvilket i sagens natur giver dem mange facetter i spillet, påpeger Kent Nielsen.

- For vores vedkommende var vi tilfredse med i tirsdags at avancere til DBU Pokalens ottendedelsfinaler efter en kamp i Herfølge, hvor flere spillere fik tiltrængt spilletid, hvilket helt sikkert kommer os til gode senere hen i sæsonen.

Kent_Aalestrup1- AaB og AGF har med glimrende fælles initiativer været med til at sætte scenen for Slaget om Jylland, og forhåbentlig vil det afspejle sig både på lægterne og på grønsværen på søndag. Vi har hidtil vist stor styrkle både i omstillingsspillet og i det mere etablerede angrebsspil, og vi har en stor tro på, at vi bliver en særdeles vanskelig opgave for AGF, siger Kent Nielsen, der udtager den endelige 18-mandstrup umiddelbart efter lørdagens afsluttende træningspas.

Truppen kan tidligt lørdag eftermiddag ses her på aabsport.dk.   

Mathias Wichmann kan søndag blive noteret for sin officielle kamp nr. 100 for AaB.

Udover de tre point spiller klubberne om 10.000 kr. sponsoreret af Oddset, som vinderholdet umiddelbart efter slutfløjtet løber ned og overrækker sine supportere. Beløbet er øremærket tifo-arbejdet og stemningsskabende aktiviteter til det næste indbyrdes slag om Jylland. Slutter en kamp uafgjort, så spilles der i det efterfølgende opgør om 20.000 kr. og så fremdeles.

Man kan i forsalg sikre sig billet til Slaget om Jylland her.

'