Stigende interesse for Superligaen

30. august 2013 kl. 11:37

Hele 54.675 tilskuere havde fundet sig til rette på de seks Superliga-stadioner, og interessen synes i den grad stadig at være intakt blandt de danske fodboldfans. Efter sæsonens første seks spillerunder har der kunnet registreres en markant stigning i antallet af tilskuere på stadion. 

Kasper Kusk3En imponerende stigning på mere end 20 pct. i forhold til de første seks spillerunder sidste sæson.

Og det er ikke kun på de danske stadioner, at der er en klar fremgang at spore. Også på TV er interessen for Superliga-fodbold kraftigt stigende. Her er der stadig flere der vælger at bruge deres fritid i selskab med Kasper Kusk, Casper Sloth, Nicolai Jørgensen, Brødrene Ankersen og de andre unge stjerneskud i den danske liga. Seertallene i år ligger på 121.000 pr. kamp hos Viasat og 94.000 pr. kamp hos Canal 8 Sport og Canal 9, hvilket er henholdsvis 55 og 65 pct. højere end sidste sæson.

Om udviklingen siger Claus Thomsen, direktør for Superligaen A/S:

- Vi glæder os over, at Superligaen har lagt fra land med et drama og en kvalitet i kampene, som vi sjældent har set tidligere i Ligaen. Det er særligt glædeligt, at vi ser så stor en stigning i fodboldfans, som vælger at dele oplevelsen med os på både stadion og på TV.

- Alle Superliga-klubber har gennem den seneste sæson intensiveret dialogen med sine tilskuere hele stadion rundt og introduceret en lang række initiativer for at give tilskuerne den bedst mulige kampoplevelse og de bedste betingelser for at komme til Superliga-kamp. Det er bl.a. det arbejde, vi ser resultatet af på lægterne i disse dage, siger Claus Thomsen.

- Samtidigt er det en gammelkendt, men sjældent refereret sandhed, at jo flere der ser fodbold på TV, jo større er interessen for at komme på stadion, og jo flere der kommer på stadion, jo større er interessen for at se fodbold på TV. Det har årets start på Superligaen tydeligt vist, og vores undersøgelse blandt 7.000 tilskuere underbygger det, slutter Claus Thomsen.

Skynd dig her at købe din billet i forsalg til søndagens Superliga-klassiker på Nordjyske Arena mellem AaB og Brøndby I.F.

'