Velfortjent AaB-sejr over mestrene

21. juli 2013 kl. 21:31

Gevinsten var aldeles fortjent, og den glimrende indsats blev dermed en optimal optakt til torsdag aftens returkamp i kvalifikationen til Europa League, hvor AaB har et 3-0 nederlag til FC Dila Gori at jagte.

FCK07I forhold til opgøret i torsdags i Georgien havde AaB tre ændringer i startformationen, hvor Kasper Kusk, Thomas Augustinussen og Kasper Risgård afløste Anders Due, Rasmus Würtz og Patrick Kristensen.

Dermed blev anfører Thomas Augustinussen noteret for sin officielle kamp nummer 350 for AaB, mens tilbagevendte Kasper Risgård gjorde comeback efter fire års fravær.

Fra første minut viste begge mandskaber offensive takter, og Rurik Gislason og Kasper Kusk havde kvalificerede afslutninger i hver sin ende af banen, inden Cesar Santin i det tredje minut flugtede en stor chance på stolpen hos en prisgivet AaB-målmand Nicolai Larsen.

Blot to minutter senere svarede AaB dog igen, da en hurtig omstilling med dybdeløb af Nicolaj Thomsen endte med et brag på overliggeren fra Thomsen.

FCK08I det ottende minut hamrede gæsternes Thomas Kristensen en nedfaldsbold i maven på en hårdt fightende Lasse Nielsen, der således fik afværget få meter fra mållinien.

Efter lidt stilstand viste udeholdet igen farlighed efter 20 minutter, da Lars Jacobsen sparkede fladt forbi den fjerneste stolpe, mens AaB fem minutter senere var endnu tættere på, da Kasper Risgård lange aflevering af Henrik Dalsgaard blev helflugtet over FCK-keeper Johan Wiland, men desværre på overliggeren.

Herfra fadede halvlegen ud med gæsterne mest på bolden, men uden at skabe yderligere muligheder.

Kombinationen af den lumre sommervarme og de fysiske udfoldelser i torsdags i Georgien kunne måske give bange anelser inden anden halvleg, hvor AaB imidlertid trodsede alle odds og både fysisk og spillemæssigt leverede en meget stærk præstation.

FCK12Det hjalp naturligvis også, at sidste halvdel af opgøret bød på en regulær drømmestart for AaB, da Johan Wiland ikke kunne holde et skudforsøg fra Nicolaj Thomsen, hvorfor Jeppe Curth fra tæt hold kunne bringe værterne i front.

Der gik dog bare to minutter, før FCK igen var på omgangshøjde, da Pierre Bengtssons direkte frispark ramte en AaB-forsvarer i muren, så Nicolai Larsen var sagesløs i målet.

Selvom Rurik Gislason og Pierre Bengtsson forsøgte sig i fortsættelsen, så var det AaB, der havde initiativet, og Kasper Kusk truede gæsterne i det 65. minut.

Særligt Kasper Risgård strålede i anden halvleg, og både ham, Kasper Kusk og Henrik Dalsgaard stod efter 70 minutter for det fremragende forarbejde til Søren Frederiksen, der kunne score til 2-1 mod sin tidligere klub.

FCK16Indskiftede Marvin Pourie headede tre minutter senere forbi for gæsterne, mens Jeppe Curth i det 74. minut burde have lukket kampen, men firsttimeren på Kasper Kusks fine oplæg gik forbi den fjerneste opstander.

I en nervepirrende afslutning var Igor Vetokele og Danny Awankwaa nærgående, men tæt på udligning kom FCK ikke for alvor.

Som nævnt er AaB’s næste opgave torsdag aftens udfordring mod FC Dila Gori, hvor Hele Nordjyllands Hold igen har brug for al mulig opbakning fra lægterne.

(Fotos: Carsten Kuna Kristensen).

Matchfacts – Superligaen, 1. spillerunde
AaB-FC København  2-1 (0-0)
46. min 1-0 Jeppe Curth, 48. min 1-1 Pierre Bengtsson, 70. min 2-1 Søren Frederiksen.
Advarsler AaB: Thomas Augustinussen (21), Lasse Nielsen (47).
Advarsler FC København: Christian Bolanos (38), Cesar Santin (66).
7.062 tilskuere på Nordjyske Arena.

AaB (4-4-2): Nicolai Larsen, Henrik Dalsgaard, Rasmus Thelander, Lasse Nielsen, Jakob Ahlmann, Kasper Kusk, Thomas Augustinussen, Kasper Risgård (80: Mathias Wichmann), Nicolaj Thomsen, Jeppe Curth (76: Patrick Kristensen), Søren Frederiksen (90: Rolf Toft).

FC København (4-4-2): Johan Wiland, Lars Jacobsen, Ragnar Sigurdsson, Kris Stadsgaard, Pierre Bengtsson, Christian Bolanos (78: Danny Amankwaa), Thomas Kristensen, Thomas Delaney, Rurik Gislason, Igor Vetokele, Cesar Santin (67: Marvin Pourie).

Dommer: Michael Tykgaard.