29. juli 2013 kl. 21:23

Dermed har AaB fraset den tidlige europæiske exit fået en optimal start på sæsonen.

Udebane_ny_generel1I forhold til opgøret i torsdags mod FC Dila Gori havde AaB fire ændringer i startformationen, hvor Jakob Ahlmann, Thomas Augustinussen, Kasper Risgård og Rolf Toft afløste Kasper Pedersen, Rasmus Würtz, Mathias Wichmann og Jeppe Curth.

Ligeledes havde cheftræner Kent Nielsen vekslet torsdag aftens 3-4-3-opstilling med det mere velkendte 4-4-2.

Fra start så man et AaB-mandskab gøre det meste rigtigt, men vestjyderne viste sig som første halvlegs mest effektive mandskab.

Defensivt stod AaB stærkt, og særligt var de storspillende Lasse Nielsen og Rasmus Thelanders sikkerhed i det centrale forsvar medvirkende til, at der ofte kunne lægges et højt og modigt pres på modstanderen, mens der offensivt blev demonstreret nydelig boldomgang, og Kasper Kusk havde også i det syvende minut opgørets første nærgående forsøg

Hjemmeholdets første afslutning kom efter 18 minutter, hvor Mick Van Buren hårdt presset af AaB-forsvaret headede ufarligt forbi.

Esbjerg bragte sig imidlertid i front bare to minutter senere, da et skidt afspil fra Kasper Risgård åbnede op for værternes hurtige offensiv; Lasse Nielsen fik dog i første omgang fornemt tacklet Mick Van Buren, men læderet landede i stedet hos en fri Emil Lyng, der med et hårdt indersidespark krøllede kuglen utageligt op i det fjerneste målhjørne.

Blot to minutter senere headede Rolf Toft en udmærket mulighed forbi mål, mens Henrik Dalsgaard øjeblikket efter i den modsatte ende mistimede sit indgreb, så en blank Emil Lyng fik en ny skudchance, men AaB-keeper Nicolai Larsen reddede flot.

Efterhånden fik AaB igen fat spillemæssigt, og i det 29. minut opstod et kæmpe tilbud, da en kikset berøring fra Davidson Dropo-Ampem sendte Søren Frederiksen alene igennem, men desværre tøvede sidstnævnte alt for længe, hvorfor Esbjerg-forsvareren kunne nå tilbage og blokere Frederiksen i skudøjeblikket.

Der var kun spillet yderligere to minutter, da endnu en kæmpe chance opstod til AaB; fikst bandespil mellem Henrik Dalsgaard og Kasper Kusk bragte Dalsgaard fri med Esbjerg-målmand Frederik Rønnow, som i den direkte duel trak det længste strå.

Også Kasper Risgård testede Rønnow, mens Søren Frederiksen hamrede bolden højt over mål efter forarbejde fra Rolf Toft.

Efter 40 minutter var Nicolai Larsen på plads over for Jakob Ankersen, mens Kasper Risgård i det 44. minut havde endnu en uheldig pasning, som få sekunder senere medførte en stor chance til Martin Braithwaite, der tordnede langt over tværribben.

Inden pausen nåede AaB endnu en giftig afslutning, da Rolf Toft sendte Søren Frederiksens oplæg tæt forbi den fjerneste opstander.

Trods bagud fortsatte AaB efter pausen de fine takter, og i det 49. minut stod Jakob Ahlmann og Nicolaj Thomsen for perfekt forarbejde til Søren Frederiksen, der i en fordelagtig position helkiksede sin førsteberøring.

Tre minutter senere var den retfærdige udligning til gengæld en realitet, da Kasper Risgård eminent headede oplægget fra Kasper Kusk og Rolf Toft i netmaskerne.

AaB spillede i denne fase mere direkte, og føringsmålet kom – om end heldigt – efter godt en times spil, da Peter Ankersen skubbede bolden i eget net efter en skidt aktion af Frederik Rønnow efter en egentlig i første omgang kikset hjørnesparksbold fra Kasper Kusk.

I fortsættelsen forsvarede AaB sejren hjem, selvom Martin Braithwaites indlæg ramte overliggeren, og samme spiller i det 78. minut fra tæt hold skovlede en stor chance over mål.

Herefter truede kun et langskud fra Emil Lyng tre minutter før tid, og AaB kunne således notere sig for sæsonens anden Superliga-sejr af to mulige.

Næste opgave for AaB er udekampen mod FC Vestsjælland, og på ny er der kickoff mandag aften.

Matchfacts – Superligaen, 2. spillerunde
Esbjerg-AaB  1-2 (1-0)
20. min 1-0 Emil Lyng, 52. min 1-1 Kasper Risgård, 61. min 1-2 selvmål Peter Ankersen.
Advarsler Esbjerg: Jakob Ankersen (32), Martin Braithwaite (83), Peter Ankersen (90).
Advarsler AaB: Ingen.
9.517 tilskuere på Blue Water Arena.

Esbjerg (4-4-2): Frederik Rønnow, Peter Ankersen, Kian Hansen, Davidson Dropo-Ampem, Jonas Knudsen, Jakob Ankersen, Magnus Lekven (72: Jeppe Andersen), Hans Henrik Andreasen (80: Jesper Rasmussen), Emil Lyng, Mick Van Buren (63: Mikkel Agger), Martin Braithwaite.

AaB (4-4-2): Nicolai Larsen, Henrik Dalsgaard (64: Patrick Kristensen), Rasmus Thelander, Lasse Nielsen, Jakob Ahlmann, Kasper Kusk, Thomas Augustinussen, Kasper Risgård (83: Jeppe Curth), Nicolaj Thomsen, Søren Frederiksen (72: Rasmus Würtz), Rolf Toft.

Dommer: Henning Jensen.