AaB klar til første møde med FC Dila Gori

16. juli 2013 kl. 20:11

AaB-truppen rejser således til den georgiske hovedstad onsdag morgen, hvor der efter ankomst og indkvartering på hotel skal trænes på Mikheil Meshki Stadium, der lægger græs til torsdagens dyst. 

Cheftræner Kent Nielsen ser frem til opgøret, hvor han for første gang står i spidsen for AaB i en europæisk turnering:

- Gennem opstartsfasen er der blevet trænet godt og forberedelserne har været rigtig fine. Vores træningslejr i Tyskland var god og vi har spillet mod hold vi ikke kendte, hvor spillerne skulle forholde sig til nye taktiske udfordringer, hvilket også vil blive tilfældet mod FC Dila Gori. 

- Selvom det kan lyde som en slidt frase, så mener vi, at der er tale om en jævnbyrdig modstander, hvilket understreges af det resultat de skabte sidste år mod AGF, ligesom man også så, at det danske landshold havde svært ved at slå Georgien i Aalborg tidligere på året. Dila Gori spiller teknisk fin fodbold, vil gerne have bolden og spille fladt, ligesom de presser højt på banen, hvilket vi selvfølgelig skal forholde os til. 

- For vores eget vedkommende føler vi os godt forberedt og vores defensiv har set stærk ud i opstartsfasen, hvilket det i europæisk fodbold er gældende at have. Vi har lavet nogle gode omstillingsmål og forventer også, at det bliver et kampbillede i Tbilisi. 

- Endelig skal vi også forholde os til varmen, ikke at det er noget vi spekulerer på som sådan, men det betyder dog, at vi ikke kan spille med et hårdt pres hele kampen. Som følge heraf tror jeg også opgøret vil blive afviklet i ryk, hvor der kommer perioder med højt tempo, men også perioder med mere afdæmpet spil

- Som klub har AaB stor erfaring med at spille i Europa, men ser man på den nuværende trup kan man ikke sige at det er tilfældet. Vi er dog fortrøstningsfulde og tror på at vi over to kampe kan gå videre, lyder det fra cheftræner Kent Nielsen, der har følgende trup med i flyet til Georgien: 

1 Nicolai Larsen, 2 Patrick Kristensen, 3 Jakob Ahlmann, 4 Lasse Nielsen, 7 Anders Due, 8 Rasmus Würtz, 9 Thomas Augustinussen, 10 Jeppe Curth, 14 Mathias Wichmann, 17 Kasper Kusk, 19 Søren Frederiksen, 20 Henrik Dalsgaard, 22 Carsten Christensen, 23 Nicolaj Thomsen, 26 Rasmus Thelander, 27 Christian Rye, 28 Hallur Hansson, 29 Rolf Toft, 30 Andreas Bruhn, 31 Jakob Blåbjerg, 32 Kasper Pedersen og 33 Lukas Spalvis.

Thomas Augustinussen kan opnå sin kamp nummer 350 for AaB, mens Christian Rye, Andreas Bruhn og Lukas Spalvis alle kan få deres officielle debut.

Kenneth Emil Petersen er fortsat ude med en beskadiget tå.

'