AaB sælger Helenius til Aston Villa

18. juni 2013 kl. 15:51

Den 22-årige angriber, der havde et år tilbage af sin kontrakt med AaB, skiftede til AaB som drengespiller fra samarbejdsklubben Svenstrup/Godthåb I.F.

Helenius-ny-3AaB’s sportschef Allan Gaarde udtaler:

- Nicklas er endnu et produkt af AaB’s flotte talentarbejde både internt, men også eksternt sammen med alle vores samarbejdsklubber i Nordjylland, så der er mange, der med rette kan være stolte i dag.

- I AaB er vi glade for, at kunne sælge Nicklas Helenius til en traditionsrig engelsk storklub som Aston Villa, hvor Nicklas vil kunne fortsætte sin udvikling, siger Allan Gaarde og understreger i samme åndedrag, at AaB skal forsøge at finde en direkte angrebs-erstatning for Nicklas Helenius.   

- Også uden Nicklas har vi en kvalificeret trup med flere gode angribere, men det er klart, at vi helst skal forsøge at hente en erstatning for en spiller, der på to sæsoner har scoret 30 Superliga-mål, og inklusive europæisk fodbold venter der os altså mange kampe i efteråret, påpeger Allan Gaarde.     

For Nicklas Helenius er der tale om et optimalt klubskifte:

- Aston Villa er en fantastisk klub med fantastiske forhold, og jeg har haft en godt snak med manger Paul Lambert, hvilket har været med til at give mig en god fornemmelse af, at Aston Villa er den rigtige klub for mig på nuværende tidspunkt.

- Det er også vigtigt for mig at sige, at AaB har været en suveræn klub for mig, og jeg vil gerne benytte lejligheden til at takke både, trænere, spillere, supportere og Lynge (Jakobsen, AaB-direktør, red.) for altid at have troet på mig, og jeg håber engang at kunne slutte karrieren af i AaB, lyder det fra Nicklas Helenius.

Nicklas Helenius scorede 40 mål i 102 officielle kampe for AaB, mens det foreløbig er blevet til to A-landsholdsoptrædener for Danmark. 

På baggrund af transferen af Nicklas Helenius til Aston Villa opjusterer AaB resultat-forventningerne i 2013 fra et nul-resultat til et positivt resultat.

Forudsætningerne for et positivt resultat er baseret på en midterplacering i Superligaen og et nul-resultat i associeret virksomhed.

'