Skidt indsats og AaB-nederlag i SønderjyskE

4. maj 2013 kl. 20:54

Dermed kom AaB ned på jorden igen mod et velspillende SønderjyskE-mandskab, som på dagen virkede både hurtigere og stærkere end cheftræner Kent Nielsens tropper.

Nicolai Larsen3I forhold til opgøret i mandags mod FC Midtjylland havde AaB to ændringer i startformationen, hvor Rasmus Thelander og Rasmus Würtz afløste karantæneramte Lasse Nielsen og skadede Jakob Ahlmann.

Første halvleg blev intet mindre end miserabel fra AaB’s side, og gav minder om den forfærdelige spille- og resultatmæssige 0-5 oplevelse på samme bane for knap et år siden.

AaB blev således trykket i bund fra start, og allerede i det fjerde minut kunne man været kommet bagud, da Kasper Kusk lidt klodset begik straffespark mod aggressive Tommy Bechmann, der til gengæld tabte den direkte duel fra pletten med målmand Nicolai Larsen, der afværgede med en fodparade.

Nicolai Larsen er dermed ikke blevet passeret i fem af ti straffespark i Superligaen, mens afbrænderen fra SønderjyskE var holdets helt ufattelige syvende misbrugte straffespark i streg i indeværende sæson.

Udebane_ny_Helenius2TV-billederne viste i øvrigt, at der aldrig skulle være fløjtet for straffespark af dommer Mads-Kristoffer Kristoffersen, da forseelsen blev begået umiddelbart uden for det kriminelle felt.

Værterne fortsatte dog det hårde pres mod AaB, der tabte stort set alle nærkampe og samtidig ikke havde mange pasninger i træk.

Johan Absalonsen var nærgående for hjemmeholdet i det 11. minut, mens Nicolai Larsen to gange afværgede fra Lasse Vibe, inden sidstnævnte midtvejs i halvlegen endelig havde held med en afslutning efter en solotur igangsat af et skidt boldtab af AaB-anfører Thomas Augustinussen.

To minutter efter føringsmålet viste AaB for første og vel næsten eneste gang tænder i kampen, da Kasper Kusk fandt Nicklas Helenius, hvis udmærkede halvflugter blev reddet til hjørnespark af SønderjyskE-målmand Marin Skender.

Spillemæssigt fortsatte AaB den langsomme og omstændelige opbygning, mens to gode muligheder tilfaldt Johan Absalonsen inden pausen.

Udebane_ny_Kenneth EmilSåledes kunne AaB prise sig lykkelige for kun at være bagud med et mål inden anden halvleg, som blev mere lige.

Rasmus Thelander headede efter 51 minutter en præcis hjørnesparksbold fra Kasper Kusk forbi mål, og med indskiftningen af Mathias Wichmann og Anders Due seks minutter senere fik AaB omsider sat sit aftryk på affæren.

Wichmann havde et skudforsøg fra distancen med et kvarter igen, men trods overvægt i i spillet i anden halvleg blev AaB aldrig for alvor farlige.

Fem minutter før tid modtog Kenneth Emil Petersen korrekt sit andet gule kort, men Henrik Dalsgaard havde aliligevel få øjeblikke senere et nærgående langskud.

I den modsatte ende fik Johan Absalonsen en stor kontra-chance, som Patrick Kristensen fik forhindret, og dermed blev det ved Lasse Vibes enlige fuldtræffer.

Sæsonens tredjesidste udfordring for AaB er braget på Nordjyske Arena mod Brøndby I.F. næste søndag. Billetter kan i forsalg købes her.

Matchfacts – Superligaen, 30. spillerunde
SønderjyskE-AaB  1-0 (1-0)
22. min 1-0 Lasse Vibe.
Udvisning AaB: Kenneth Emil Petersen (85).
Advarsler SønderjyskE: Hallgrimur Jonasson (40), Florian Hart (62), Johan Absalonsen (73).
Advarsler AaB: Kenneth Emil Petersen (36 og 85), Thomas Augustinussen (52), Mathias Wichmann (76).
3.603 tilskuere på Haderslev Fodboldstadion.

SønderjyskE (3-4-3): Marin Skender, Bjørn Paulsen, Niels Lodberg, Hallgrimur Jonasson, Florian Hart, Henrik Hansen (90: Rasmus Hansen), Nicolai Madsen, Daniel Christensen, Lasse Vibe, Tommy Bechmann (77: Andreas Oggesen), Johan Absalonsen (90: Mikkel Uhre).

AaB (4-4-2): Nicolai Larsen, Henrik Dalsgaard, Kenneth Emil Petersen, Rasmus Thelander, Patrick Kristensen, Kasper Kusk (57: Anders Due), Rasmus Würtz, Thomas Augustinussen (57: Mathias Wichmann), Nicolaj Thomsen, Søren Frederiksen (78: Jeppe Curth), Nicklas Helenius.

Dommer: Mads-Kristoffer Kristoffersen.