AaB fortjent taber i Aarhus

16. maj 2013 kl. 20:59

Stadig lever dog drømmen om kvalifikation til Europa, hvilket kan sikres i mandagens hjemmekamp mod Randers FC.

Udebane_ny_generel5I forhold til AaB’s seneste kamp mod Brøndby I.F. var der to ændringer i startformationen, hvor Patrick Kristensen og Nicolaj Thomsen afløste Jakob Ahlmann og Søren Frederiksen.

En jævnbyrdig indledning præsenterede dystens første store mulighed i det ottende minut, hvor et skidt afviklet målspark fra AGF-keeper Steffen Rasmussen havnede hos Kasper Kusk, hvis afslutning imidlertid gik i sidenettet.

Kasper Kusk testede øjeblikket senere igen Steffen Rasmussen, og AaB appellerede for straffespark i det 12. minut, da Anders Due blev kantet i straffesparksfeltet.

Efter en fase med en del boldtab fra begge mandskaber tog værterne føringen knap halvvejs i halvlegen, da Arthur Sorin fuldstændig upresset slog et perfekt indlæg fra højre, som Søren Larsen lige så udækket kunne inderside-flugte i netmaskerne.

Bare minuttet efter scoringen var AaB igen ved at blive fanget, da Stephan Petersen blev spillet indenom Patrick Kristensen, men heldigvis for AaB mistede AGF’eren balancen i ellers fri position.

I den modsatte ende blev en skudchance til Mathias Wichmann blokeret, inden et hjemmehold med momentum fordoblede føringen efter en halv time, da et frisparksindlæg fra højre igen uhindret blev flugtet i kassen – i dette tilfælde af en blank Stephan Petersen tæt under mål.

Efter et meget famlende kvarter fik AaB i halvlegens sidste fem-ti minutter rettet op rent spillemæssigt, men skudmuligheder til Kasper Kusk og en aktiv Anders Due blev blokeret, før AGF fire minutter før pausen var tæt på at score selvmål, men Steffen Rasmussen fik afværget.

AaB benyttede pausen til at indskifte Søren Frederiksen, men efter et jævnbyrdigt første kvarter af anden halvleg udnyttede AGF endnu engang alt for passivt forsvarsspil af AaB, da David Devdariani fra tæt hold kunne passere AaB-målmand Nicolai Larsen.

Syv minutter senere kunne det være blevet endnu værre for AaB, da Davit Skhirtladze med en elegant berøring ved midterlinien tørrede Lasse Nielsen, men Osama Akharraz formøblede den efterfølgende frispilning med en afslutning lige på Nicolai Larsen.

På Anders Dues præcise oplæg fik indskiftede Kayke i det 74. minut en kæmpe chance, men symptomatisk for indsatsen gik afslutningen forbi, og herefter kørte AGF uden problemer den sikre og meget velfortjente gevinst i hus mod et på dagen skuffende AaB-mandskab.

Situationen inden sidste spillerunde er for AaB, at en sejr over de nykårede bronzevindere fra Randers FC vil sikre deltagelse i de europæiske turneringer efter fire års fravær-

Sæsonens sidste opgør afvikles mandag på Nordjyske Arena, og allerede nu er flere end 10.000 billetter ude til kampen, som du stadig i forsalg kan sikre dig billet til her.

Matchfacts – Superligaen, 32. spillerunde
AGF-AaB  3-0 (2-0)
21. min 1-0 Søren Larsen, 30. min 2-0 Stephan Petersen, 61. min 3-0 David Devdariani.
Advarsler AGF: Ingen.
Advarsler AaB: Ingen.
9.585 tilskuere på NRGi Park.

AGF (4-2-3-1): Steffen Rasmussen, Arthur Sorin, Petri Pasanen, Anders Kure, Mikkel Kirkeskov, Martin Jørgensen (65: Emil Scheel), Kasper Povlsen, Stephan Petersen (60: David Devdariani), Casper Sloth, Osama Akharraz, Søren Larsen (53: Davit Skhirtladze).

AaB (4-4-2): Nicolai Larsen, Henrik Dalsgaard, Rasmus Thelander, Lasse Nielsen, Patrick Kristensen, Anders Due, Rasmus Würtz (64: Thomas Augustinussen), Mathias Wichmann (46: Søren Frederiksen), Nicolaj Thomsen, Kasper Kusk (70: Kayke), Nicklas Helenius.

Dommer: Anders Poulsen.