AaB i målfest

18. februar 2013 kl. 16:57

I forhold til træningsopholdets første opgør mod I.F. Elfsborg savnede AaB primært energi, men stærk moral og fine scoringer af Søren Frederiksen, Jeppe Curth og Mathias Wicmann sørgede for, at cheftræner Kent Nielsens tropper stadig ikke har tabt i 2013.

hif5AaB var i kampens indledning under pres, og svenskerne sendte i femte minut en mulighed over mål efter oplæg fra den tidligere AaB’er Mattias Lindström.

Bare to minutter senere måtte AaB foretage sin første udskiftning, da Rasmus Thelander med en fibersprængning måtte lade sig erstatte af Kenneth Emil Petersen.

Få øjeblikke senere afværgede Henrik Dalsgaard på selve mållinien efter hjørnespark, og Helsingborgs David Accam var endnu tættere på i det 14. minut, hvor den kvikke angriber efter en hurtig omstilling sendte læderet på roden af den fjerneste opstander.

AaB kom langsomt bedre med i dysten, og i det 25. minut kom også nærmest ud af ingenting føringsmålet, da Kasper Kusk fandt Søren Frederiksen, som fra kanten af straffesparksfeltet eminent sparkede kuglen op i målhjørnet.

hif3I de efterfølgende minutter havde AaB god kontrol, og Kasper Kusk sendte et nærgående forsøg forbi.

Bare tre minutter senere kom i stedet udligningen, da Lasse Nielsen kiksede en tilbagelægning, så David Accam kunne smutte alene igennem med AaB-målmand Nicolai Larsen, der flot reddede i første omgang, men desværre var Mattias Lindstöm hurtigst over returbolden, som kunne trilles i et tomt mål.

Herfra fik svenskerne igen fat, og i første halvlegs tillægstid måtte AaB indkassere en ny ærgerlig træffer, da Ardian Gashis skudforsøg fra distancen blev rettet af og snød en prisgivet Nicolai Larsen.

Bare 20 sekunder inde i anden halvleg blev situationen endnu værre, da farlige David Accam blev sendt alene igennem og denne gang ikke havde problemer med at udplacere Nicolai Larsen til Helsingborg-føring på 3-1.

hif4Otte minutter senere reddede Nicolai Larsen en ellers ny skarp afslutning fra David Accam, og AaB virkede konsekvent til at være langsommere end modstanderen i tanke og handling.

Helsingborg-keeper Pär Hansson måtte i det 61. minut redde en kvalificeret afslutning fra Jeppe Curth, og herfra fik AaB ikke mindst ved hjælp af flere gode indhop kæmpet sig tilbage i opgøret.

Reduceringsmålet til 3-2 kom efter 74 minutter, hvor et nydeligt angreb med Mathias Wichmann, Nicolaj Thomsen og Søren Frederiksen som stationer havnede hos Jeppe Curth, der sikkert omsatte chancen.

Tre minutter senere var det også tæt på udligning, da Mathias Wichmanns flugter af en Helsingborg-forsvarer blev reddet op på egen overligger, og kort efter var også Søren Frederiksen nærgående.

Den ikke uventede 3-3 træffer kom med ti minutter igen, da Anders Due fandt Mathias Wichmann, hvis kliniske hug fra kanten af straffesparkfeltet gik fladt i netmaskerne.

I slutfasen lignede AaB også holdet, der kunne fremtvinge en afgørelse, men yderligere muligheder formåede man ikke at tilspille sig.

AaB har morgenløb tirsdag morgen i Portugal, inden kursen sættes mod Danmark med ankomst i Aalborg Lufthavn sent tirsdag aften.

Syvende og sidste testkamp afvikles på lørdag på udebane mod Randers FC.

Matchfacts – testkamp på Estadio Municipal de Albufeira
AaB-Helsingborgs I.F.  3-3 (1-2)
25. min 1-0 Søren Frederiksen, 39. min 1-1 Mattias Lindström, 45. min 1-2 Ardian Gashi, 46. min 1-3 David Accam, 74. min 2-3 Jeppe Curth, 80. min 3-3 Mathias Wichmann.

AaB (4-4-2): Nicolai Larsen, Henrik Dalsgaard (83: Patrick Kristensen), Rasmus Thelander (7: Kenneth Emil Petersen), Lasse Nielsen (68: Kasper Pedersen), Jakob Ahlmann, Kasper Kusk (46: Anders Due: 83: Rolf Toft)), Rasmus Würtz (46: Hallur Hansson), Nicolaj Thomsen, Kayke (68: Mathias Wichmann), Søren Frederiksen, Nicklas Helenius (46: Jeppe Curth).

Helsingborgs I.F. (4-4-1-1): Pär Hansson, Emil Krafth (76: David Svensson), Peter Larsson (18: Christoffer Andersson), Jesper Björkman, Erlend Hanstveit, Mattias Lindström, Rasmus Lindgren, Ardian Gashi (68: May Mahlangu), Elias Andersson (68: Álvaro Santos), Loret Sadiku, David Accam.