AaB i foræringshjørnet mod FCM

5. november 2012 kl. 21:14

Hverken defensivt eller offensivt levede AaB således op til vanligt niveau, men det faktum til trods havde pointudbytte ikke været ufortjent.

FCM3I forhold til AaB’s seneste kamp mod FC Nordsjælland for ti dage siden var der to ændringer i startformationen, hvor Rasmus Würtz og Jeppe Curth afløste Nicolaj Thomsen og Mathias Wichmann.

Spillemæssigt begyndte dysten meget lige, og Nicklas Helenius og Mads Albæk havde afslutninger i hver sin ende af banen, inden det første farlige forsøg kom i det niende minut, hvor Lasse Nielsens hovedstød var nærgående efter et hjørnespark.

Fire minutter senere tog gæsterne imidlertid føringen, da Petter Andersson uhindret spadserede igennem AaB’s midterakse, inden han elegant chippede læderet over AaB-keeper Nicolai Larsen.

Herfra havde AaB det svært mod et henholdende FCM-hold, som fire minutter før pausen på ny straffede AaB’s passivitet, da et fladt indlæg fra venstre side passerede alt og alle, så Marco Larsen fra få meter kunne skubbe kuglen over stregen.

I det 44. minut kom AaB dog tilbage i kampenvia en dødboldsituation, da Henrik Dalsgaard headede på tværs til Kasper Kusk, som stødte bolden forbi FCM-målmand Jakob Haugaard.

FCM7Reduceringen gav AaB kortvarigt momentum, og Henrik Dalsgaard kunne og burde have udlignet, da han allerede i det efterfølgende angreb blev frispillet af Rasmus Würtz, men afslutningen sad lige på kroppen af Jakob Haugaard.

Også Nicklas Helenius nåede at være nærgående, hvorfor det var med en vis optimisme, at man kunne se frem til anden halvleg.

Her stod det imidlertid hurtigt klart, at AaB ikke formåede at bevare sit drive fra første halvlegs sidste minutter, selvom Kasper Kusk i det 49. minut fik en udmærket skudchance serveret fra Jakob Ahlmann.

Opgørets bedste AaB-angreb så man efter en times spil, hvor bolden havnede i højre side af straffesparksfeltet hos Patrick Kristensen, hvis flade indlæg blev bugseret op på overliggeren af en FCM-forsvarer.

I fortsættelsen havde både Kasper Kusk og Jeppe Curth pæne tilbud, og Kasper Kusk fik igen chancen syv minutter før tid, da Anders Due fandt ham fri på kanten af straffesparksfeltet, men en febrilsk afslutning havnede på tribunen.

Med tre minutter tilbage reddede Nicolai Larsen fra Tim Janssen, og da AaB i sagens natur satsede alt i slutfasen, blev der fire minutter inde i dommer Michael Johansens tillægstid plads til Kristian Bak Nielsen, der cementerede FC Midtjyllands gevinst.

Næste opgave for AaB venter allerede torsdag aften, når det gælder Esbjerg på udebane i DBU Pokalens ottendedelsfinale.

(Fotos: Carsten Kuna Kristensen).

Matchfacts – Superligaen, 15. spillerunde
AaB-FC Midtjylland  1-3 (1-2)
13. min 0-1 Petter Andersson, 41. min 0-2 Marco Larsen, 44. min 1-2 Kasper Kusk, 90. min 1-3 Kristian Bak Nielsen.
Advarsler AaB: Jeppe Curth (37), Anders Due (63), Rasmus Würtz (68).
Advarsler FC Midtjylland: Mads Albæk (32), Kristian Ipsa (45), Jesper Lauridsen (62).
6.149 tilskuere på Nordjyske Arena.

AaB (4-4-2): Nicolai Larsen, Henrik Dalsgaard, Kenneth Emil Petersen, Lasse Nielsen, Jakob Ahlmann, Kasper Kusk, Rasmus Würtz (80: Mathias Wichmann), Patrick Kristensen (72: Nicolaj Thomsen), Anders Due, Jeppe Curth (72: Rolf Toft), Nicklas Helenius.

FC Midtjylland (4-1-4-1): Jakob Haugaard, Kolja Afriyie (46: Jesper Lauridsen), Erik Sviatchenko, Kristian Ipsa, Jesper Juelsgård, Kristian Bak Nielsen, Rilwan Hassan, Petter Andersson (81: Tim Janssen), Izunna Uzochukwu, Mads Albæk, Marco Larsen (67: Morten Duncan Rasmussen).

Dommer: Michael Johansen.