Ligeledes gjorde debutanten Nicolaj Thomsen et fornemt indtryk på den centrale midtbane, men desværre var de særdeles positive bidrag ikke nok til point.

AaB-FCM12I forhold til dysten for fire dage siden i Horsens havde AaB hele fem ændringer i startformationen, hvor Kasper Bøgelund, Nicholas Gotfredsen, Nicolaj Thomsen, Kasper Kusk og Lucas Andersen afløste Jakob Ahlmann, Kenneth Emil Petersen, Mathias Wichmann, Anders Due og Jeppe Curth.

Dermed var der som nævnt debut til Nicolaj Thomsen, ligesom Nicholas Gotfredsen og Kasper Kusk for første gang var med i startopstillingen.

Endvidere var der forårsdebut til Kasper Bøgelund, og systemet var ændret fra 4-4-2 til 4-2-3-1.

AaB kom også glimrende fra land, og først mulighed opstod i det sjette minut, da Nicklas Helenius erobrede bolden højt oppe på gæsternes banehalvdel, hvor Lucas Andersen straks sendte læderet ind i panden på Kasper Kusk, der headede over mål.

AaB-FCM09Generelt spillede AaB med god fart, og føringsmålet kom efter 13 minutter, hvor Kasper Kusk optimistisk forsøgte sig fra distancen, og til stor overraskelse for alle gik den ikke alt for hårde afslutning mellem hænderne på FCM-målmand Jonas Lóssl og i nettet til 1-0.

Paradoksalt nok overtog FC Midtjylland herfra og de følgende 20 minutter fuldstændig styringen, og AaB var i denne fase presset langt tilbage.

Den ikke uventede udligning kom midtvejs i halvlegen, da Sylvester Igboun sendte et skudforsøg af sted, og desværre stod AaB-keeper Nicolai Larsen for kampens anden kostbare målmandsfejl, da han parerede bolden lige ud i fødderne på Rilwan Hassan, der let kunne score.

I det 34. minut kunne AaB igen have taget føringen, da en skarp omstilling med Henrik Dalsgaard og Nicklas Helenius endte med, at sidstnævnte fuldstændig tørrede Kristian Bak Nielsen, men desværre tabte Helenius i næste sekvens den direkte duel med Jonas Lössl.

AaB-FCM10Spillemæssigt havde AaB igen fået bedre fat, hvorfor det var aldeles ærgerligt, da udeholdet fangede AaB’s midterforsvar, så Danny Olsen med en flot pasning kunne frispille Jude Nworuh, der uden problemer passerede Nicolai Larsen.

AaB havde allerede i slutningen af første halvleg ændret formationen en smule, idet Lucas Andersen og Henrik Dalsgaard havde byttet plads.

Som anden halvleg skred frem så AaB spillemæssigt bedre og bedre ud, men overtaget udmøntede sig aldrig i noget, der bare var i nærheden af en udligning.

I stedet var gæsterne giftige i kontrafasen, og både Jude Nworuh, Sylvester Igboun og Rilwan Hassan havde faretruende forsøg.

Således måtte AaB igen forlade grønsværen uden udbytte, men næste mulighed for at komme tilbage på pointsporet kommer allerede på søndag eftermiddag, når Silkeborg I.F. gæster Nordjyske Arena.

Køb i forsalg din billet til Silkeborg-kampen her.

(Fotos: Carsten Kuna Christensen).

Matchfacts – Superligaen, 24. spillerunde
AaB-FC Midtjylland  1-2 (1-2)
13. min 1-0 Kasper Kusk, 22. min 1-1 Rilwan Hassan, 38. min 1-2 Jude Nworuh.
Advarsel AaB: Patrick Kristensen (5).
Advarsler FC Midtjylland: Izunna Uzochukwu (6), Danny Olsen (52), Erik Sviatchenko (64), Jakob Poulsen (70).
6.281 tilskuere på Nordjyske Arena.

AaB (4-2-3-1): Nicolai Larsen, Kasper Bøgelund (78: Mathias Wichmann), Nicholas Gotfredsen, Thomas Augustinussen, Patrick Kristensen, Rasmus Würtz, Nicolaj Thomsen, Kasper Kusk, Lucas Andersen (72: Kayke), Henrik Dalsgaard, Nicklas Helenius (66: Jeppe Curth).

FC Midtjylland (4-1-4-1): Jonas Lössl, Kolja Afriyie, Kristian Bak Nielsen, Erik Sviatchenko, Jesper Juelsgård, Izunna Uzochukwu, Sylvester Igboun (90: Mads Hvilsom), Jakob Poulsen, Danny Olsen (78: Jonas Borring), Rilwan Hassan, Jude Nworuh (59: Mads Albæk).

Dommer: Kenn Hansen.