AaB tabte chancefattig dyst

21. april 2012 kl. 19:04

Duellen på Nordjyske Arena eksploderede aldrig for alvor, hvorfor der heller ikke var mange højdepunkter at berette om.

AaB-FCN4I forhold til opgøret i Aarhus mandag aften mod AGF havde AaB en enkelt ændring i startformationen, hvor Lasse Nielsen afløste den karantæneramte anfører Thomas Augustinussen.

Således løb AaB for ottende gang i træk på banen i en ren dansk opstilling, og allerede i det femte minut tilspillede man sig en god mulighed, da Lucas Andersen fremragende driblede sig fri ind langs mållinien og afleverede skråt bagud til Henrik Dalsgaard, hvis resolutte afslutning flot blev reddet med en fodparade af gæsternes målmand Jesper Hansen.

Hverken AaB eller FC Nordsjælland havde i indledningen formået at sætte sig på opgøret, men efterhånden som første halvleg skred frem, blev gæsterne mere og mere toneangivende.

AaB-FCN10AaB var dog igen farlige i det 23. minut, da værternes på dagen bedste offensive kort Lucas Andersen brød igennem sammen med Jakob Ahlmann, inden Jeppe Curth headede ufarligt over mål.

Selvom FC Nordsjælland havde stor spillemæssig dominans, skulle man vente yderligere ni minutter for at se udeholdets første reelle forsøg, da Kasper Lorentzen forsøgte sig fra distancen.

Bare fire minutter senere tog gæsterne imidlertid føringen, selvom man på grund af en skade til Søren Christensen spillede i undertal, men passivt defensivt arbejde fra AaB gav plads til Patrick Mtiliga, der kunne kanonere FC Nordsjælland i front.

Få øjeblikke senere var Henrik Kildentoft nærgående, og også indskiftede Mikkel Beckmann forsøgte sig inden pausen, men her var AaB-keeper Nicolai Larsen på sin plads.

AaB-FCN8Stortset hele første halvleg forløb således på FC Nordsjællands præmisser, men AaB kom med et højt pres langt bedre ud til de sidste 45 minutter.

Lucas Andersen testede Jesper Hansen fra kanten af straffesparksfeltet, og senere reddede FCN-målmanden flot på en giftig afslutning fra Kasper Kusk.

Ligeledes tiltvang AaB sig flere hjørnespark, og både Lasse Nielsen, Nicklas Helenius og Kenneth Emil Petersen manglede den sidste timing i tre næsten identiske situationer.

Efterhånden fik gæsterne imidlertid igen mere fat i bolden, og ni minutter før tid kombinerede man sig igennem centralt, så Kasper Lorentzen klinisk kunne score hos Nicolai Larsen til 2-0.

Tæt på en reducering kom AaB aldrig, og i stedet misbrugte FC Nordsjælland i dommerens tillægstid for første gang i kampen en mulighed, da indskiftede Andreas Laudrup afsluttede forbi målrammen.

AaB’s næste opgave venter om otte dage på udebane mod FC København.

(Fotos: Carsten Kuna Kristensen).

Matchfacts – Superligaen, 27. spillerunde
AaB-FC Nordsjælland  0-2 (0-1)
36. min 0-1 Patrick Mtiliga, 81. min 0-2 Kasper Lorentzen.
Advarsel AaB: Lasse Nielsen (74)
Advarsel FC Nordsjælland: Mikkel Beckmann (85).
6.220 tilskuere på Nordjyske Arena.

AaB (4-4-2): Nicolai Larsen, Henrik Dalsgaard, Kenneth Emil Petersen, Lasse Nielsen, Jakob Ahlmann, Kasper Kusk, Rasmus Würtz, Mathias Wichmann (83: Nicolaj Thomsen), Lucas Andersen (78: Anders Due), Jeppe Curth (69: Rolf Toft), Nicklas Helenius.

FC Nordsjælland (4-2-3-1): Jesper Hansen, Henrik Kildentoft, Ivan Runje (78: Lasse Petry), Jores Okore, Patrick Mtiliga, Nicolai Stokholm, Enock Adu, Tobias Mikkelsen, Søren Christensen (37: Mikkel Beckmann), Mario Ticinovic (69: Andreas Laudrup), Kasper Lorentzen.

Dommer: Jakob Kehlet.