Flot udlæg af AaB

17. juli 2011 kl. 20:43

I forhold til seneste testkamp mod Vejle Boldklub Kolding var det næsten samme 11 startere Kent Nielsen havde valgt til Superligapremieren, dogmåtte Rasmus Würtz på grund af sin skade se sig erstattet af Mathias Wichmann.

Med sørgebind på armen til minde om Dennis Marshall indledte AaB opgøret på den regnvåde bane bedst og kunne indenfor de første seks minutter notere sig to afslutninger.

Først ved Nicklas Helenius, der leverede en halv afslutning – halvt indlæg lige i favnen på Stephan Andersen i hjemmeholdets mål, og efterfølgende fra Jeppe Curth, der dog ikke fik sat ordentligt punktum for et fint opspil.

Værterne truede første gang i 12. minut, da Mikkel Thygesen efter et indlæg headede på mål, hvor debuterende Nicolai Larsen i AaB-målet let kunne gribe bolden.

Udbane-Due-1Sådan gik det dog ikke fire minutter senere, da selvsamme Thygesen udnyttede en returbold efter et hjørnespark til at heade Brøndby i front, i en situation hvor Nicolai Larsen var kommet på mellemhånd efter et indgreb i feltet.

Dermed var AaB tvunget frem på banen og blot sekunder efter var Jeppe Curth tæt på at bringe balance i regnskabet, men hans flugter på kanten af det lille felt fra en spids vinkel endte i nettaget.

Efterfølgende fikse detaljer fra Chris Rolfe satte atter Curth i scene, men igen lod angriberens afslutning noget tilbage at ønske. AaB’erne lod sig ingenlunde kyse af scoringen og kom fortsat god frem ad banen og tvang i flere omgange hjemmeholdet til at sparke langt for at få bolden væk fra egen banehalvdel.

Alligevel var det Jens Stryger-Larsen, der kort efter den halve time var tæt på at bringe Brøndby yderligere i front, men hans afslutning fra midten af straffesparksfeltet blev blokeret af Lasse Nielsen.

To på hinanden følgende dødbolde til hjemmeholdet fik rykket AaB’erne længere tilbage på banen, inden Kent Nielsens tropper sluttede første halvleg med flere gode takter. Her kunne Lasse Nielsen med lidt held have headet AaB på omgangshøjde fra nært hold efter en dødbold, men de sidste marginaler manglede akkurat.

Brøndby kom bedst fra land i anden halvleg, hvor Mikkel Thygesen efter få minutter nærmest fik væltet sig fri foran mål, men Nicolai Larsen dog kom godt ud og fik afværget muligheden, om end værterne appellerede for straffespark.

Det høje Brøndby-pres fra gav dog bagslag, da en hurtig AaB-kontra blev spillet godt frem til Nicklas Helenius.

På kanten af feltet vendte han rundt og lagde bolden til rette for Mathias Wichmann, hvis afslutning på en Brøndby-forsvarer sendte bolden i fødderne af Jeppe Curth, der fra nært holden bragede læderet i kassen via overliggeren til en ikke ufortjent udligning.

Udebane-Kjetil-1Intensiteten i nærkampene steg herefter yderligere et par grader og begge hold kæmpede atter for at få et overtag i kampen.

Den kamp vandt hjemmeholdet i første omgang, i det indskiftede Nicolaj Agger fik næste nævneværdige chance, da han efter 67 minutter blev spillet fri i feltet, men forsøget på at afdrible Nicolai Larsen lykkedes ikke.

Som et kontravåben mod det stigende pres fra hjemmeholdet blev Henrik Dalsgaard med tyve minutter igen sendt på banen som erstatning for Chris Rolfe.

Dalsgaard indledte med en afslutning på mål, der resulterede i et hjørnespark, hvorfra en indøvet detalje var tæt på at give pote, men hovedstødet fra Thomas Augustinussen endte snert over mål.

Kort efter blev Nicklas Helenius erstattet af Louay Chanko, mens Mathias Wichmann i kampens sidste kvarter tog plads i angrebet.

Bedst som hjemmeholdet var ved at sætte en sidste slutspurt ind slog AaB atter til. Et perfekt skruet hjørnespark fra Anders Due blev ved af Lasse Nielsen ved fjerneste stolpe headet over stregen via en Brøndby-arm, og med otte minutter igen havde AaB vendt tingene på hovedet.

AaB holdt fint stand, men i kampens overtid blev Brøndby tildelt et tvivlsom frispark på kanten af feltet, som Mike Jensen efterfølgende skruede over AaB-muren og i nettet bag en sagesløs Nicolai Larsen.

2-2 blev også slutfacit, og trods pointtabet i de sidste sekunder er udlægget for Superliga-sæsonen 2011/2012 mere end godkendt.

Næste udfordring bliver AGF, der søndag den 24. juli gæster Energi Nord Arena.